full screen background image

Pompierii din Botoșani, Iași și Suceava au simulat intervenția la un cutremur de mare intensitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a desfășurat, joi, un exercițiu privind intervenția în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care ar fi afectat Centrul Istoric al municipiului reședință.

Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de pământ de mare magnitudine, în Centrul Vechi al municipiului reședință de județ, se vor produce mai multe situații de urgență, precum prăbușiri ale clădiri, explozii, incendii, avarii la utilități, fiind necesară intervenția forțelor specializate pentru salvarea populației și evacuarea bunurilor.

La acțiunile de intervenție și înlăturare a efectelor negative ale situațiilor tactice prezentate au participat specialiștii ISU Botoșani, dar și cei din Iași și Suceava, dar și jandarmi, polițiști, cadrele medicale de la Ambulanță, voluntari ai Crucii Roșii, precum și un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație — Unitatea Specială de Aviație Iași.

“Exercițiul urmărește testarea capabilităților de intervenție și răspuns a forțelor implicate, precum și viabilitatea procedurilor și planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuții în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor este verificat modul de punere în aplicare a Planului Roșu de Intervenție Județean”, susține șeful ISU Botoșani, colonelul Cristian Amarandei.

Specialiștii ISU au simulat și intervenția în cazul unui accident chimic, dar și în cazul unui accident rutier cu victime.

comments

comments