full screen background image

Despre “adevăr” și “fals” în ceea ce priveşte tăierile masive de pădure, cu dr. Liviu Nichiforel – Facultatea de Silvicultură a USV!

Pădurile sunt un bun național de interes public, indiferent de cine este proprietarul lor în acte. De aceea respectarea regimului silvic este obligatorie pentru toți proprietarii de pădure din România. Regimul silvic este sistemul unitar de norme tehnice silvice, economice și juridice care asigură gestionarea responsabilă a pădurilor.

Distrugerea, degradarea pădurilor și tăierile ilegale produc beneficii financiare imediate pentru o mână de oameni, pe seama noastră a tuturor. Fie că ne pasă ori nu, depindem direct și fundamental de sănătatea pădurilor. Ca să trăim mai bine, ca să ne îmbunătățim viața, avem nevoie de păduri mai multe și mai sănătoase. Așa că trebuie să ne implicăm în viața lor.

Matinalii Viva FM, Andrada și Călin, l-au avut alături, astăzi pe dr. Liviu Nichiforel, șef lucrări și cadru didactic al Facultății de Silvicultură a USV, pentru a discuta despre informațiile adevărate și false privind tăierile masive de pădure, dar și despre certificarea pădurilor.
Ascultați interviul din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”, mai jos!

comments

comments