full screen background image

“Un playboy de peste deal”, ultima premieră a stagiunii la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță premiera spectacolului “Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, pe data de 25 iunie 2017, ora 19:00.

Spectacolul “Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, este o adaptare a regizorului după piesa “The Playboy of the Western World”, de John Millington Synge, unul dintre cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze. Opera lui ilustrează viața rurală grea a începutului de secol XX, iar textul original este considerat o capodoperă a Renașterii literare irlandeze.

“Un playboy de peste deal”, este povestea unui tânăr plecat de-acasă, a cărui ispravă pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford, preferă mai degrabă să „se bucure” de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou, decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

Cum spune și textul, „Ballyliford e un sat mic din Irlanda, așezat între dealuri și văi, cu păduri fantomatice, cu stânci misterioase sculptate de vânturi și ploi, cu case puține, micuțe, viu colorate, un loc pe care nu-l vei găsi niciodată, pentru că aici s-a oprit cerul. Ballyliford e un ținut magic. Nopțile sunt reci și pline de stele. Pădurea se face neagră sau purpurie, șoptește și cântă. Bellyliford e un ținut al elfilor… oamenii de aici sunt veseli, beau multă bere bună, iubesc și râd cu tot sufletul…”

Spectacolul în regia Antonellei Cornici, cu actorul Cătălin Ștefan Mîndru în rolul principal, are muzică, dans și costume de poveste.
Distribuția, include 6 actori ai trupei sucevene și 4 colaboratori.

Distribuție:
Christy Mahon: Cătălin Ștefan Mîndru
Elf: Cosmin Panaite
Michael James, hangiu: Ionuț Cornilă
Pegeen: Delu Lucaci
Shawn Koogh: Horia Andrei Butnaru
Văduva Quin: Cristina Florea
Mahon, tatăl lui Christy: Dumitru Năstrușnicu
Nelly: Diana Lazăr
Sara: Clara Popadiuc
Jimmy: Alexandru Marin

Echipa de producție:
Regia: Antonella Cornici
Scenografia: Alina Dincă Pușcașu
Compoziție și ilustrație muzicală: Șerban Ursachi
Coregrafie: Victoria Bucun
Video & Light design: Lucian Moga
Regia tehnică: Sebastian Rațiu

Regizorul Antonella Cornici este lector univ. dr. la Facultatea de Regie din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași, dar experiența sa în domeniul spectacolului a început pe scenă, ca actor. De-a lungul anilor, a montat la Timișoara, Arad, Petroșani, Turda, Piatra Neamț, Botoșani, Iași și a participat la numeroase turnee în țară și în străinătate. În 2004, regizorul Antonella Cornici a primit Medalia „Meritul Cultural”, clasa a III-a, categoria „Arta Spectacolului”, ordin oferit de Președintele României.
Spectacolul Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici, se va juca pe scena Teatrului sucevean și în ziua imediat următoare premierei, luni, 26 iunie 2017, de la ora 19:00.
Prețul biletelor diferă: la premieră biletul costă 25 de lei pentru toate categoriile de spectatori, în timp ce la spectacolul de luni, biletul costă 20 de lei, iar pentru pensionari, elevi și studenți, 10 lei.

Relații și rezervări, la telefon: 0759048677

Aceasta nu este însă și ultima reprezentație a stagiunii. După premiera de duminică, același spectacol este programat luni, pe 26 iunie, ora 19:00. Cortina va cădea totuși marți, pe 27 iunie, după spectacolul Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare, în regia lui Alexander Hausvater.

Cu acest maraton de trei spectacole consecutive se încheie prima stagiune a celui mai tânăr teatru de stat din România, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.
Din vara anului trecut, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava s-au montat 7 spectacole, după cum urmează:
1. Cărțile de Horia Gârbea, în regia lui Octavian Jighirgiu – spectacol interactiv urban
2. Trenul de noapte de Ioan Groșan, în regia lui Octavian Jighirgiu – spectacol pentru spații neconvenționale (gări și spații industriale dezafectate)
3. Singură în fața dragostei și a morții, de Dario Fo, regia Andrei Munteanu
4 Tigrul din orașul nostru, de Gianina Cărbunariu, regia Bobi Pricop
5. Zadarnicele chinuri ale dragostei, după William Shakespeare, regia Alexandru Bogdan
6. Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, după o nuvelă de Miguel de Unamuno, regia Alexander Hausvater
7. Un playboy de peste deal de John Millington Synge, în regia Antonellei Cornici

“Suntem onorați de colaborările cu regizori de asemenea calibru și încântați de echipele de producție cu care am lucrat: Adrian Damian, Maria Miu, Raluca Alexandrescu, Alina Dincă Pușcașu, Lucian Moga, Mircea Kiraly, Eranio Petruska, Victoria Bucun, Alex Cozlac, Șerban Ursachi.

Numitorul comun al tuturor acestor talentați colaboratori ai noștri este trupa de actori ai Teatrului Matei Vișniec. Lor trebuie să le urăm, acum, la final de primă stagiune: La mulți ani! Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Cristina Florea, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Cătălin Ștefan Mîndru, Sergiu Moraru, Bogdan Amurăriței și Bogdan Cantauz. Mulțumim actorilor colaboratori Alexandru Marin, Horia Andrei Butnaru, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu.

Aplauze cu vârf și îndesat merită tehnicienii noștri, cei care stau mereu în spatele reflectoarelor, la butoane, la scenă, la cabine și în alte locuri mai puțin vizibile. Echipa coordonată de regizorul tehnic Sebastian Rațiu este formată din Vili Duțu, Cornel Angelescu, Ioan Zlei, Liviu Rusu, Dan Chirilă și Aurica Bertea.

Trupa Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava a jucat în stagiunea 2016 – 2017 și ca invitat al altor teatre din țară: au fost în turneu la Rădăuți, Fălticeni, Siret și Gura Humorului dar și la festivaluri de teatru la Iași și Buzău.

Aplicații la festivaluri de profil au fost depuse și pentru stagiunea următoare (Oradea, Brăila, Piatra Neamț, etc.)

Aplauze și succes!”, transmit reprezentanţii Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

comments

comments