full screen background image

Premii pentru USV, la Bursa Naţională a Invenţiilor Româneşti

O delegație condusă de către prof. dr. ing. Valentin Popa, Rector al USV, a participat în data de 20 iunie, la prima ediție a la Bursa Naţională a Invnţiilor Româneşti, organizată de Ministerul Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera Deputaților și cu Camera de Comerț și Industrie a României, la Palatul Parlamentului. La eveniment au participat 40 de expozanți (universități, institute de cercetare și firme), cu brevete premiate în 2016 la saloanele internaționale de inventică.

În cadrul evenimentului, Ministerul Cercetării și Inovării a acordat o Diplomă de apreciere Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind premiate următoarele invenții:

– Actuator electrochimic hibrid – autori: Cernomazu Dorel, Milici Mariana Rodica, Milici Laurențiu Dan, Romaniuc Ilie, Ungureanu Constantin, Tanța Ovidiu;

– Actuator solar – autori: Cernomazu Dorel, Mandici Leon, Graur Adrian, Sorea Nicolae, Nițan Ilie, Milici Laurențiu Dan, Milici Mariana Rodica, Rață Mihai, Prodan Cristina, Romaniuc Ilie, Buzduga Corneliu;

– Motor rotativ cu ardere internă – autori: Ioan Mihai, Elena Daniela Olariu.

Delegația USV a fost formată din prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, ș.l. dr. ing. Elena Olariu, prof. univ. dr. ing. L. Dan Milici, ș.l. dr. ing. Constantin Dulucheanu și ș.l. dr. ing. Constantin Ungureanu.

comments

comments