full screen background image

Moțiunea de cenzură – în Parlament

Ședința plenului Parlamentului în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a început. Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a acceptat funcția de prim-ministru pentru că liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a promis că este prietenul său și că îl va susține. De asemenea, premierul Grindeanu a afirmat că “jocul” cu excluderile din PSD trebuie să înceteze, deoarece nu ajută România în niciun fel. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că nu și-a dorit niciodată să se ajungă la situația actuală, afirmând că adoptarea moțiunii de cenzură înseamnă continuarea guvernării PSD – ALDE așa cum au vrut românii la alegerile din decembrie 2016.

UPDATE ORA 12.08 Dragnea: Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE așa cum au vrut românii

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu și-a dorit niciodată să se ajungă la situația actuală, afirmând că adoptarea moțiunii de cenzură înseamnă continuarea guvernării PSD — ALDE așa cum au vrut românii la alegerile din decembrie 2016.

“Astăzi nu e o zi fericită pentru mine, mai ales după ce l-am ascultat pe domnul Grindeanu. N-am dorit să ajungem vreodată în această situație, cu toată încărcătura zilei de azi, cu toate discuțiile, sugestiile, lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD — ALDE așa cum au vrut românii în decembrie. (…) Am ales să fim sinceri și cu partidul, dar mai ales cu românii, am ales asta în loc să pretindem că totul este în regulă. Nu a fost totul în regulă, premierul și Guvernul căruia i-am încredințat cel mai ambițios program de guvernare de după 1989 nu au performat așa cum am sperat. (…) Nu se aștepta nimeni ca fostul nostru coleg să reacționeze cu atâta îndărătnicie”, a spus Dragnea, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

UPDATE ORA 11.59 Grindeanu: Jocul cu excluderile din partid trebuie să înceteze; nu ajută România

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului, că “jocul” cu excluderile din PSD trebuie să înceteze, deoarece nu ajută România în niciun fel.

“Jocul acesta cu excluderile din partid trebuie să înceteze. (…) De ce facem asta? Doar ca să adunăm 233 de voturi să ne dăm jos propriul Guvern? Nu cred că ajută România în niciun fel să facem 233 de concesii”, a declarat Grindeanu, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

UPDATE ORA 11.52 Grindeanu: Am acceptat funcția de premier pentru că Dragnea mi-a promis că este prietenul meu și mă susține

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a acceptat funcția de prim-ministru pentru că liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a promis că este prietenul său și că îl va susține.

“Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu că mă va susține că facem un guvern din miniștrii competenți pe care partidul îi susține, îi acceptă și care o să-și facă treaba. Și am acceptat miniștrii pe care mi i-a propus Liviu Dragnea. (…) Vă spun cât se poate de deschis, eu nu înțeleg de ce suntem azi aici, în Parlament. (…) Nici românii cred că nu înțeleg asta (…), nu înțeleg de ce atât scandal în PSD la nici 6 luni după ce am câștigat alegerile”, a spus Grindeanu, în Parlament.

Totodată, el a susținut că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece președintele Iohannis va respinge un nou prim-ministru al PSD, iar social-democrații vor pierde guvernarea.

“Dacă moțiunea va trece, președintele va spune ‘Nu’ (unui nou premier, n.r.) și atunci am pierdut guvernarea. Cine ne garantează că dacă această moțiune (…) va trece, Klaus Iohannis va numi premier de la PSD?”, a punctat Grindeanu.

Moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” este dezbătută și votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

UPDATE ORA 11.33 Cseke Attila: UDMR nu participă la moțiunea de cenzură

ORA 11.22 Parlament: A început ședința în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură

Ședința plenului Parlamentului în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a început.

Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi “pentru”.

Votul va fi secret cu bile.

Parlamentarii PSD și ALDE susțin în moțiunea de cenzură că doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole.

AGERPRES

comments

comments