full screen background image

Moţiunea de cenzură a fost adoptată. Guvernul este demis

Moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, potrivit unor surse parlamentare. S-au înregistrat 241 de voturi pentru și 10 împotrivă.

UPDATE ORA 13. 19 Remus Borza (ALDE): Am votat împotriva moțiunii de cenzură

Deputatul ALDE Remus Borza a anunțat că a votat împotriva moțiunii de cenzură și că în acest fel riscă excluderea din formațiunea politică.

“Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Și, evident, am votat împotriva moțiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau argument rezonabil sau rațional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni de zile, să trimitem acasă un guvern care și-a făcut datoria față de țară”, a explicat Borza decizia sa, după ce și-a exprimat votul.

UPDATE ORA 13.15 Pambuccian (minorități): Vom vota fiecare cum crede de cuviință; nu am negociat nimic, nu vrem să negociem nimic

Deputații minorităților naționale vor vota cum cred de cuviință și astfel încât niciun deputat să nu știe cum a votat celălalt, a anunțat în plenul Parlamentului liderul grupului, Varujan Pambuccian, menționând că este singura soluție de a trece de “baricadele create”.

”Nu este războiul nostru deloc, nu l-am pornit noi, nu am avut nicio contribuție la el, nu ne interesează. Reacția firească pe care am fi avut-o și ăsta a fost primul impuls, a fost să nu participăm la vot. După aceea ne-am dat seama că neparticiparea înseamnă să fii automat într-una dintre taberele care s-au creat prin generalizarea războiului, așa că nu vom face nici asta. Singura soluție la care am ajuns este următoarea: Vom vota fiecare cum crede de cuviință ca niciunul dintre noi să nu știe cum a votat celălalt coleg. Este singura soluție prin care trecem un grup prin baricadele pe care le-ați creat și le-ați dus dincolo de un partid, fără să fim în nicio baricadă și neinteresându-ne absolut deloc niciuna dintre baricade”, a afirmat Pambuccian.

El a adăugat că deputații minorităților naționale nu au negociat nimic și acest război nu îi interesează.

“Noi nu am negociat nimic, nu vrem să negociem nimic, nu ne interesează acest război”, a punctat Pambuccian.

UPDATE ORA 13.08 Fenechiu: Ați râs când spuneam că Victor copiază temele, iar Liviu fură sandvișul colegilor

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, miercuri, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că reprezentanții PSD-ALDE nu au capacitatea de a guverna România, ci doar de a “copia temele” altora sau de a se “răfui între ei pentru un sandviș”.

“Când vă spuneam în campania electorală că Victor copiază temele unora, iar Liviu fură sandvișul colegilor, ați râs. A fost o glumă pe care ați considerat-o nereușită. Din păcate, s-a demonstrat că aveam dreptate. Liviu și Sorin nu s-au certat pentru ordonanța de urgență 13 sau pentru fantasmagoricul și populistul program de guvernare PSD-ALDE. S-au certat pentru sandvișul guvernării, pe care Liviu l-a dat lui Sorin și acum vrea să îl ia înapoi ca să îl dea altcuiva. Nu știu când o să mai vrea să îl mai ia încă o dată. Din păcate, românii s-au convins, dacă mai era nevoie, că PSD-ALDE nu are capacitatea de a guverna România. Pot copia temele unora, pot să se răfuiască între ei pentru un sandviș, dar nu pot veni cu o soluție solidă și de încredere pentru români”, a susținut Fenechiu.

El a subliniat că liberalii nu vor vota moțiunea de cenzură și că PNL nu face jocul nimănui, “nici al domnului Sorin, nici al domnului Liviu”. Totodată, a apreciat, el, era “mai onest și mai moral” ca președintele PSD, Liviu Dragnea, să accepte propunerea premierului Sorin Grindeanu, și “să facă amândoi pasul înapoi”, pentru a evita “circul”.

“Suntem astăzi în fața unui moment unic în istoria României, momentul în care Parlamentul este chemat să arbitreze o luptă personală între doi indivizi care nu se mai înțeleg în legătură cu modul în care se împarte puterea. Suntem în situația inedită în care un președinte de partid a scăpat de sub control un membru și ca să îl pedepsească dorește să îi tragă scaunul de prim ministru și să instaleze un alt interpus în care crede că poate avea mai multă încredere. Suntem astăzi în situația inedită în care un prim ministru, renegat de partidul care îl învestise, se agață de scaun și, sfidând regulile democrației, nu mai vrea să plece. Suntem în situația în care instituțiile României au ajuns, spre disperarea românilor, teatru de război între Liviu și Sorin, între Călin și Daniel și între alții”, a adăugat liberalul.

UPDATE ORA 12.59 Barna: Nu votăm moțiunea de cenzură; este o reglare de conturi între două găști din cartierul politicii

USR nu va vota la moțiunea de cenzură, a declarat miercuri deputatul formațiunii Dan Barna, care consideră că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu trebuie să-și asume eșecul guvernării în aceeași măsură cu Sorin Grindeanu.

“Moțiunea de cenzură PSD-ALDE este împotriva propriului Guvern. Considerăm că ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este mai degrabă o reglare de conturi între două găști din cartierul politicii românești și noi nu vrem să girăm prin votul nostru niciuna dintre aceste grupări într-o moțiune care nu are niciun fel de legătură cu cetățenii României. Această moțiune este expresia neechivocă a eșecului guvernării PSD-ALDE, nu doar a Guvernului Grindeanu”, a afirmat Barna, în plenul Parlamentului.

El s-a referit la imaginile în care Sorin Grindeanu era dus “de mânuță” la Guvern de Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, susținând că toți trebuie să-și asume eșecul guvernării.

“Ținem minte cu toții acele imagini în care Călin Popescu-Tăriceanu îl duceau de mânuță pe Sorin Grindeanu pe holurile Guvernului așa cum duc părinții copiii în prima zi de școală. Atunci Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au ținut să arate națiunii cine este responsabil sau mai bine zic iresponsabil de guvernare și de ceea ce s-a întâmplat în lunile următoare. Astăzi, considerăm că trebuie să-și asume singuri acest eșec în aceeași măsură cu Sorin Grindeanu”, a adăugat Barna.

UPDATE ORA 12.56 Daniel Constantin: Votul trebuie să fie secret; nu mă interesează nicio funcție, nu mi s-a propus nicio funcție

UPDATE ORA 12.51 Sorin Grindeanu a părăsit sala Parlamentului

Premierul Sorin Grindeanu a părăsit sala Parlamentului în care s-a dezbătut moțiunea de cenzură, precizând că va face declarații presei după exprimarea votului asupra moțiunii.

“După, după”, a spus în trecere premierul.

UPDATE ORA 12.47 Grindeanu: Am urmărit discursul lui Dragnea; orcine va fi premier nu are nicio șansă să-și exercite funcția

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că a urmărit foarte atent discursul președintelui PSD, Liviu Dragnea, de la dezbaterea moțiunii de cenzură, dându-și seama că oricine ar fi fost sau ar putea să devină prim-ministru nu are nicio șansă să-și exercite funcția.

“Am urmărit foarte atent discursul domnului președinte Liviu Dragnea și prin acest discurs mi-am dat seama că oricine ar fi fost sau ar putea să devină viitor prim-ministru nu are nicio șansă să-și exercite funcția de prim-ministru. Niciuna. Am auzit aluzii, acuze nefondate și insinuări”, a spus Grindeanu, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Șeful Executivului a precizat că nu a avut negocieri cu nimeni și, mai ales, nu a intrat în negocieri care erau împotriva interesului național al României.

“Nu am negociat cu absolut nimeni, cu absolut nimeni și mai ales n-am intrat în negocieri care erau împotriva interesului național al României. Și asta n-are legătură cu PSD, ALDE și altceva, este vorba de interesul României, dincolo de un guvern sau altul (…) În sală, aici, sunteți, vreo 5 prim-miniștri, vreo 50 de miniștri — asta s-a discutat în ultimele zile (…) Dacă există încredere și ceea ce s-a vorbit până acum, păi de ce n-aveți încredere de vot secret? Ia să faceți vot secret dacă există așa o mare încredere (…) Sper să se încheie cu bine toată această aventură și PSD să rămână la guvernare”, a mai afirmat Grindeanu.

UPDATE ORA 12.46 Vosganian: În marile teme pe care le-am avut în ultima vreme, premierul a fost absent

Senatorul ALDE Varujan Vosganian a anunțat miercuri că toți parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură și i-a reproșat premierului Sorin Grindeanu că a fost absent de la principalele teme din ultima vreme, precum legea salarizării sau legile justiției.

“Între Parlament și Guvern e o diferență (…), și anume că în timp ce președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților sunt egali prin vot cu ceilalți colegi din Parlament, nu același lucru se întâmplă și la Guvern. La Guvern cel care decide e primul-ministru. Primul-ministru e cel care dă ritmul guvernării. În marile teme pe care le-am avut în ultima vreme, primul-ministru a fost absent. Primul-ministru a fost absent la legea salarizării, a fost absent la tematica privind reforma în justiție, a fost complet absent în ceea ce privește crearea mecanismelor pentru stimularea investițiilor”, a spus Vosganian, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

El a adăugat că ce se întâmplă miercuri “nu e un gest de iresponsabilitate, ci dimpotrivă un gest de responsabilitate”, și i-a transmis președintelui PSD, Liviu Dragnea, că toți parlamentarii ALDE sunt în sală și vor vota moțiunea.

UPDATE ORA 12.44 Traian Băsescu: Drumul pe care trebuie să îl luați, dragi majoritari, este în opoziție

Președintele PMP, Traian Băsescu, a apreciat, miercuri, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că Partidul Social Democrat și ALDE trebuie să intre în opoziție, fiind două formațiuni inapte pentru guvernare.

“În două minute, nu aș face decât o singură observație: Partidul Social Democrat împreună cu ALDE se dovedesc inapți pentru guvernare. De aceea, indiferent care va fi rezultatul votului de azi, drumul pe care trebuie să îl luați, dragi majoritari, este în opoziție”, a spus Băsescu.

UPDATE ORA 12.43 Parlament: A început votul la moțiunea de cenzură

Parlamentarii au început, miercuri, votul la moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”. Votul este secret cu bile. Pentru a trece moțiunea de cenzură este nevoie de minimum 233 de voturi favorabile.

UPDATE ORA 12.39 Aproape jumătate dintre parlamentarii PSD au ieșit din sala de plen în timpul discursului Ralucăi Turcan

Aproape jumătate dintre parlamentarii social-democrați au ieșit din sala de plen în timpul discursului rostit de prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Social-democrații au susținut că doresc doar să bea un pahar cu apă și că vor reveni ”în curând”, pentru a asista la dezbateri și pentru a participa la vot.

La rândul său, social-democratul Claudiu Manda a susținut că cei ieșiți se vor întoarce în sală pentru a vota.

“Ne întoarcem în sală și o să votăm. Nu este nimic anormal (faptul că mai mulți parlamentari au părăsit sala — n.r.). S-a mai întâmplat, se mai întâmplă, se vor întoarce și o să vedeți la vot”, a adăugat el.

Moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” este dezbătută și votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi “pentru”. Votul va fi secret cu bile.

UPDATE ORA 12.39 Dragnea, către parlamentari: Votați moțiunea pentru ca lucrurile să revină la normalitate; Sorin Grindeanu se agață de scaun

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că premierul Sorin Grindeanu’ se agață de scaun în cel mai neligitim mod’ și le-a cerut parlamentarilor să voteze moțiunea de cenzură pentru ca “lucrurile să revină la normalitate, la legalitate, la constituționalitate”, iar “țara să primească un Guvern mai devotat misiunii lui”.

“Se agață de scaun (Sorin Grindeanu — n.r.) în cel mai neligitim mod. Nu a ajuns premier datorită celor baricadați în Palatul Victoria și nici celor cu care s-a mai întâlnit nopțile astea pe la Vila Lac 1. A ajuns acolo pentru că cele două partide, într-un mod statutar, au decis să le acorde un vot de încredere. Aceleași structuri care au retras sprijinul politic. Va fi acuzat probabil mai târziu de o atitudine lipsită de onoare, de iresponsabilitate și, bineînțeles, de iresponsabilitate față de români și, chiar față de noi, partidele care l-au susținut”, a afirmat Liviu Dragnea, în plenul Parlamentului.

El a spus că la toate întâlnirile lui Sorin Grindeanu s-a discutat despre funcții și nu despre România.

“La toate întâlnirile nocturne la care ați fost cei câțiva colegi, nu 50, despre ce s-a discutat? Că suntem curioși — despre funcții, despre dregătorii, despre ministere și despre câteva afaceri, poate. S-a discutat cumva acolo despre România, despre români, despre sănătate, despre educație, despre cultură, despre infrastructură, despre pensii și salarii. Categoric nu, nimeni nu a spus asta dintre cei care au fost acolo. La toate întâlnirile nocturne respective s-au promis lucruri irealizabile. Am vorbit cu un coleg aseară, azi noapte târziu, și i-am spus: tu ce spui mâine acasă, joi de exemplu? Că ai votat împotriva României sau împotriva propriului partid pentru o funcție sau pentru o afacere? O să te umpli de rușine”, a mai spus Dragnea.

El i-a îndemnat pe parlamentari să voteze moțiunea de cenzură, spunând că PSD, sub conducerea sa, nu va accepta nicio ‘alianță subterană toxică’.

“Sub conducerea mea, PSD nu va accepta nicio alianță subterană toxică. Am promis că vom face alianțe doar cu românii, așa facem. PSD cere miniștrilor săi și prim-ministrului să lucreze pentru români. Nu știu dacă asta este prea mult sau prea puțin, dar este ceea ce am dorit cu adevărat. Programul nostru de guvernare, programul care aduce prosperitate românilor, programul care împinge România mai departe este un lucru în care cred și credem cu toții. Pentru continuarea acestui program și pentru schimbarea în bine pe care urmează să o aducă în viața românilor, vă cer astăzi să votați moțiunea. Moțiunea aceasta care ne doare pe toți, dar care trebuie să treacă, la legalitate, la constituționalitate și pentru ca țara să primească un guvern mai devotat misiunii lui”, a conchis Dragnea.

UPDATE ORA 12.33 Claudiu Manda: Se va vota cu bilele la vedere

Senatorul PSD Claudiu Manda a anunțat, miercuri, că parlamentarii social-democrați vor vota moțiunea de cenzură cu bilele la vedere, adăugând că este o decizie a partidului.

“Categoric, da (n.r. — cu bilele la vedere). (…) În grupul parlamentar a fost această propunere formulată, toți au votat, au fost de acord cu această propunere. Au fost mai multe propuneri înainte de ședința de grup, după care în ședința grupurilor reunite s-a formulat această propunere”, a detaliat Manda.

El a susținut că fiecare parlamentar PSD “vrea să arate” că decizia partidului va fi respectată.

UPDATE ORA 12.29 Turcan: PSD este incapabil de o guvernare de tip european, nu vom vota moțiunea

Prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan a acuzat miercuri PSD că este incapabil să aibă o guvernare de tip european și că liderii PSD și ALDE sunt disponibili să negocieze orice, inclusiv “lucruri de nenegociat”.

“Acest moment developează în cel mai clar mod cu putință nu doar frauda de încredere a PSD din campania electorală sau corupția și incompetența acestei guvernări, ci mai ales disponibilitatea domnilor Dragnea și Tăriceanu de a negocia orice, de a vinde interesul public pentru a-și rezolva ei problemele din interior. (…) Problema de fond este că PSD este incapabil de o guvernare de tip european, modernă, în care să conteze politicile de dezvoltare și nu obsesia pentru control feudal a câtorva persoane”, a spus Turcan la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Ea a adăugat că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu “au împins România în trei crize majore în ultimele șase luni”.

“Prima a fost propunerea ca prim-ministru a unui interpus scos din pălărie. A doua a fost Ordonanța 13, care a scos în stradă 600.000 de români. Cea de-a treia este subminarea propriului guvern în aceste zile, cu consecințe negative majore pentru buna funcționare a instituțiilor publice și pentru predictibilitatea României, atât de necesare pentru crearea de locuri de muncă și pentru dezvoltarea economică”, a afirmat Raluca Turcan.

Prim vicepreședintele liberal a precizat că PNL nu va vota moțiunea de cenzură, arătând că “este iresponsabil că PSD poartă războaie interne, pentru control personal direct, prin instituțiile statului”.

“Nu putem fi părtași la reevaluarea lui Victor Ponta, la albirea autorului practic al Ordonanței 13 și nici la obsesia de control absolut a lui Dragnea. Așadar, nu vom vota această moțiune. Tot ce ați făcut în aceste 6 luni reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor”, a explicat deputatul PNL.

Totodată, Raluca Turcan a susținut că “această criză apare ca o reglare de conturi în stil mafiot, cu consecințe grave pentru dezvoltarea României” și i-a solicitat lui Sorin Grindeanu să prezinte public “lucrurile incorecte” care i s-au cerut în această perioadă.

“Domnule Grindeanu, ați sugerat că domnul Dragnea v-a cerut lucruri incorecte. Faceți un bine acestei țări și interesului public și clarificați aceste chestiuni de la tribuna Parlamentului României. Acesta este momentul să arătați țării că nu ați fost complice la Ordonanța 13, la arbitrariul alocării de fonduri publice de la ministerul Dezvoltării, la atacurile sau șantajele instrumentate de domnul Dragnea la adresa unor instituții publice, lideri politici sau companii. Mi-e greu să cred că aveți curajul să spuneți astăzi adevărul complet”, a mai spus Raluca Turcan.

În opinia acesteia, “PSD și ALDE nu mai au autoritatea pentru a gestiona activitatea guvernamentală”.

“Cel mai sănătos ar fi să vă dați demisia, să vă reîntoarceți la români și să simțiți pe propria piele efectul dezamăgirii și dezgustului uriaș pe care l-ați generat în societate”, a conchis Raluca Turcan.

UPDATE ORA 12.12 Doar Grindeanu, Ponta și Jianu — în banca destinată membrilor Guvernului, la dezbaterea moțiunii de cenzură

UPDATE ORA 12.08 Dragnea: Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE așa cum au vrut românii

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu și-a dorit niciodată să se ajungă la situația actuală, afirmând că adoptarea moțiunii de cenzură înseamnă continuarea guvernării PSD — ALDE așa cum au vrut românii la alegerile din decembrie 2016.

“Astăzi nu e o zi fericită pentru mine, mai ales după ce l-am ascultat pe domnul Grindeanu. N-am dorit să ajungem vreodată în această situație, cu toată încărcătura zilei de azi, cu toate discuțiile, sugestiile, lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD — ALDE așa cum au vrut românii în decembrie. (…) Am ales să fim sinceri și cu partidul, dar mai ales cu românii, am ales asta în loc să pretindem că totul este în regulă. Nu a fost totul în regulă, premierul și Guvernul căruia i-am încredințat cel mai ambițios program de guvernare de după 1989 nu au performat așa cum am sperat. Nu a mers rău, a mers binișor, dar pentru ceea ce am promis binișorul nu este de ajuns și asta am stabilit de la început. Nici ritmul, nici determinarea și nici energia premierului nu au fost așa cum am sperat și așa cum ne-am angajat cu toții. Să lăsăm lucrurile așa ar fi însemnat să eșuăm cu bună știință”, a spus Dragnea, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

El a adăugat că nu se aștepta nimeni ca Sorin Grindeanu să reacționeze “cu atâta îndărătnicie, cu atâta rea credință și câteodată cu lipsă de rațiune” și nici ca Victor Ponta să susțină “o asemenea manevră împotriva partidului”.

“Eu nu cred că există un membru cinstit și onest care să oscileze între interesele unui grup privat, destul de greu de definit, și interesul acestei țări și chiar interesul partidului, și este vorba de binele pentru această țară. Dar iată-ne aici, suntem cel mai mare și cel mai susținut partid din România și asta deranjează de 20 de ani”, a menționat el.

UPDATE ORA 12.03 Corneliu Olar (PNL): Îi chem pe frații mei Dragnea și Tăriceanu să își iubească țara

UPDATE ORA 11.59 Grindeanu: Jocul cu excluderile din partid trebuie să înceteze; nu ajută România

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului, că “jocul” cu excluderile din PSD trebuie să înceteze, deoarece nu ajută România în niciun fel.

“Să nu vă fie frică! Ce credeți că se poate întâmpla dacă veți vota, așa cum este normal, împotriva moțiunii de cenzură? O să vă dea pe toți cei 50 afară din partid? Nu cred! Cred că jocul acesta cu excluderile din partid trebuie să înceteze. De ce facem asta? Doar ca să adunăm 233 de voturi, să ne dăm jos propriul Guvern? Nu cred că ajută România în niciun fel să facem 233 de concesii, pe care, este posibil, să le plătim noi, toți, ca români!”, a declarat Grindeanu, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Premierul Grindeanu a precizat că este convins că PSD nu se va rupe.

“Sunt convins că, după votul de astăzi, PSD nu se va rupe, iar Sorin Grindeanu rămâne în PSD! Dragi colegi pesediști, trebuie să fiți pe deplin conștienți că fiecare bilă pe care o veți introduce în urnă poate să facă PSD să piardă guvernarea și să-l lase pe Klaus Iohannis să decidă iar și să declanșeze o criză politică fără precedent”, a spus Grindeanu.

UPDATE ORA 11.52 Grindeanu: Am acceptat funcția de premier pentru că Dragnea mi-a promis că este prietenul meu și mă susține

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a acceptat funcția de prim-ministru pentru că liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a promis că este prietenul său și că îl va susține.

“Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu că mă va susține că facem un guvern din miniștrii competenți pe care partidul îi susține, îi acceptă și care o să-și facă treaba. Și am acceptat miniștrii pe care mi i-a propus Liviu Dragnea. (…) Vă spun cât se poate de deschis, eu nu înțeleg de ce suntem azi aici, în Parlament. (…) Nici românii cred că nu înțeleg asta (…), nu înțeleg de ce atât scandal în PSD la nici 6 luni după ce am câștigat alegerile”, a spus Grindeanu, în Parlament.

Totodată, el a susținut că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece președintele Iohannis va respinge un nou prim-ministru al PSD, iar social-democrații vor pierde guvernarea.

“Dacă moțiunea va trece, președintele va spune ‘Nu’ (unui nou premier, n.r.) și atunci am pierdut guvernarea. Cine ne garantează că dacă această moțiune (…) va trece, Klaus Iohannis va numi premier de la PSD?”, a punctat Grindeanu.

Moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” este dezbătută și votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

UPDATE ORA 11.33 Cseke Attila: UDMR nu participă la moțiunea de cenzură

ORA 11.22 Parlament: A început ședința în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură

Ședința plenului Parlamentului în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a început.

Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi “pentru”.

Votul va fi secret cu bile.

Parlamentarii PSD și ALDE susțin în moțiunea de cenzură că doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole.

AGERPRES

comments

comments