full screen background image

Iohannis participă, marți, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării

Președintele Klaus Iohannis participă marți, în a doua zi a vizitei sale în Germania, la un moment festiv în care îi este decernat un premiu, precum și la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării.

Astfel, șeful statului este prezent la un eveniment în cadrul căruia primește Premiul “Ordinul Sfântul Gheorghe” de către prof. Hans-Joachim Frey, directorul artistic și președintele Balului Operei “Semper” din Dresda.

Președintele Iohannis participă ulterior, în calitate de invitat, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, organizată la Muzeul Istoric German, în prezența ministrului federal de Interne, Thomas de Maiziere, membru al Bundestagului, a episcopului Bisericii evanghelico-luterane din Rusia, Dietrich Brauer, președintelui Uniunii Expulzaților, Brend Fabritius, altor personalități, reprezentanți ai refugiaților.

Marți seară, președintele Klaus Iohannis ia parte la momentul dedicat aniversării relațiilor bilaterale România — Germania, desfășurat la Ambasada României de la Berlin.

Luni, în prima zi a vizitei de lucru la Berlin, Klaus Iohannis a avut întrevederi cu cancelarul Angela Merkel și cu președintele german, Frank-Walter-Steinmeier.

AGERPRES

comments

comments