full screen background image

Peste 1.500 de amenzi aplicate de poliţişti, după o săptămână de controale

În vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 12 – 18 iunie, zilnic, peste 330 de poliţişti acţionând la nivelul judeţului.

În această perioadă au acţionat, zilnic, 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 90 de autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic peste 100 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului.

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 364 de evenimente, 264 dintre acestea fiind semnalate prin 112.

Au fost organizate 72 de acţiuni, în cadrul cărora au fost aplicate 1.572 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 573.320 de lei. Au fost aplicate 124 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1.371 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 77 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză, au fost aplicate 581 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost reţinute 78 de permise de conducere, din care 9 pentru alcool, 33 pentru viteză şi 36 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Urmare a prezenţei sporite a poliţiştilor rutieri în teren, nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, soldate cu persoane decedate sau rănite grav.

În urma intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 3 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în trei cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

comments

comments