full screen background image

Instituțiile din domeniul securității naționale lansează concursul național de inovare PatriotFest

Un concurs național având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești a fost lansat de instituțiile din domeniu, informează SRI pe pagina de Facebook.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP, în parteneriat cu asociația New Strategy Center.

Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte proiectele sub formă de prototipuri funcționale în următoarele trei domenii: Securitatea informației, Inteligență artificială și Interfață om-mașină, se menționează pe site-ul www.patriotfest.ro.

Termenul limită de înscriere în concurs este 15 octombrie 2017. În perioada 25 — 27 octombrie 2017 va avea loc evaluarea prototipurilor, iar juriul va nominaliza finaliștii din fiecare tematică de concurs. Festivitatea de premiere a câștigătorilor se va desfășura pe 29 noiembrie.

În cadrul fiecărei tematici vor fi oferite câte trei premii. După evaluarea demonstrațiilor prototipurilor, se selectează minimum cinci finaliști per tematică. Toți finaliștii vor fi invitați la gala de premiere, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei.

Câștigătorii vor fi recompensați cu bani și premii conexe acordate de instituțiile din domeniul securității naționale, cum ar fi recunoașterea publică, stagii de practică sau vizite de informare în departamentele de cercetare.

Cuantumul premiilor în bani și numărul premiilor conexe vor fi anunțate după finalizarea perioadei de înscriere și va depinde de numărul participanților înscriși.

Interesul organizatorilor este de a exista cât mai mulți participanți, însă fără însă a se renunță la performanță, se arată pe site-ul www.patriotfest.ro.

AGERPRES

comments

comments