full screen background image

Curse în premieră de pe Aeportul din Suceava. Urmează şi alte curse noi

Pe 7 iunie a început să opereze încă o companie, Air Bucharest, cu primul zbor charter turistic din acest sezon de vară – Zakynthos (Grecia), destinație în premieră.

Zborurile către această destinație se vor desfășura în perioada 7 iunie – 27 septembrie 2017. De asemenea cei de la Agenția de Turism Kusadasi împreună cu Air Bucharest vor mai opera un charter turistic cu destinația Antalya care va fi inaugurat luni, 12 iunie 2017.

Zborurile către aceasta destinație turistica se vor desfășura in perioada 12 iunie – 11 septembrie 2017

Pe 9 iunie, a aterizat pentru prima dată pe Aeroportul din Suceava o aeronavă Airbus A321. Este o aeronavă companiei Atlas Global. Și dacă doriți, câteva date tehnice: Aeronavele Airbus A321 sunt mai mari decât clasicele A320, având 216 locuri, față de 180 de locuri, cât au aeronavele A320, greutatea unei aeronave A321 este mai mare cu 19 până la 23 tone decât a unui clasic A320. Acest zbor deschide șirul zborurilor în regim charter cu Antalya și se vor desfășura în perioada 9 iunie – 15 septembrie 2017, în fiecare vineri. Aceste zboruri au un succes foarte mare, gradul de încărcare al cursei de Antalya de vineri fiind de 100%.

La prima lor aterizare pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” din Suceava, ambele aeronave au fost întâmpinate cu tradiționalul salut cu tunuri de apă, spre bucuria pasagerilor care se pregăteau de îmbarcare.

“O premieră, pentru care mă bucur foarte mult, este faptul că, pe 8 iunie 2017, compania TAROM a anunțat prima cursă regulată externă pe Aeroportul Suceava cu destinația Torino, începând cu 19 iulie 2017. Este un semnal bun, care arată, încă o dată, că Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Noi continuăm să lucrăm pentru a avea în perioada următoare zboruri și spre alte destinații externe, așa cum am mai spus – Spania, Belgia, Germania și altele. De asemenea, suntem preocupați și pentru destinații interne, altele decât București. Și premierele nu se vor opri aici. Acum spun doar că săptămâna viitoare avem o întâlnire importantă cu o companie aeriană. Și chiar luni la Aeroport, Consiliul de Administrației se va întâlni pentru a decide cu privire la demararea procedurii de realizare a SF-ului cu privire la extinderea Aeroportului.”, a spus Gheorghe Flutur, preşedintele Consilului Judeţean Suceava.

comments

comments