full screen background image

12 sancţiuni contravenţionale date la alegerile parţiale de duminică; se fac verificări faţă de 11 sesizări penale

Ministerul Afacerilor Interne informează că, la alegerile parţiale locale de duminică, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 3.800 lei, şi că se desfăşoară verificări faţă de 11 sesizări penale.

Alegerile locale parţiale pentru alegerea primarilor din 49 de localităţi din 32 de judeţe s-au desfăşurat fără probleme organizatorice sau incidente care să afecteze rezultatul scrutinului electoral, se arată într-un comunicat MAI.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, mulţumeşte prefecţilor şi reprezentanţilor structurilor MAI – poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor şi poliţiştilor de frontieră, care au muncit şi au depus eforturi pentru ca acest scrutin să se desfăşoare în condiţii de deplină legalitate.

Conform sursei citate, pe parcursul zilei de duminică au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 3.800 lei. Au fost verificate în mod operativ situaţiile sesizate prin intermediul sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, nefiind confirmată nicio încălcare a legii.

Sunt în continuare desfăşurate verificări faţă de 11 sesizări cu caracter penal.

Instituţiile Prefectului din cele 32 de judeţe unde au fost organizate alegeri nu au întâmpinat dificultăţi în plan organizatoric, raportând către MAI finalizarea procesului electoral fără probleme, se mai arată în comunicat.

Alegeri locale parţiale au fost organizate, duminică, în cinci municipii – Moineşti (judeţul Bacău), Craiova (judeţul Dolj), Târgu Jiu (judeţul Gorj), Lupeni (judeţul Hunedoara), Roman (judeţul Neamţ), în nouă oraşe – Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi, precum şi în 35 de comune.

Scrutinul pentru funcţia de primar în cele 49 de localităţi a avut loc după ce aceasta a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, a situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

news.ro

comments

comments