full screen background image

Realizarea Drumului Expres Suceava-Siret ar putea începe în anul 2023

Preşedintele Consilului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a solicitat Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, informaţii privind proiectele promovate de minister pentru extinderea rețelei de drumuri și autostrăzi care să conducă la interconectarea României, Ucrainei și Poloniei la coridoarele Transeuropene, cât și a proiectului “Euroline”.

Răzvan Cuc a trimis o adresă “privind alocaţiile bugetare din acest an, în privinţa proiectelor ce fac legătura cu regiunea istorică Bucovina, cât şi perspectiva unor proiecte ce sunt prevăzute în Master Planul General de Transport al României – MPGTR.”

Ministrul Cuc precizează că, pentru construcția de autostrăzi/drumuri expres și poduri cu caracter strategic, în anul 2017, sunt alocate fonduri de 574.000 de lei pentru podul de la Ungheni.

În ceea ce privește autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni, sunt alocări pe 3 sectoare: Târgu Mureș-Ditrău – 7,205 milioane de lei, Ditrău-Târgu Neamț – 4,249 milioane de lei şi Târgu Neamț-lași-Ungheni – 3,808 milioane de lei.

Refritor la “Drumul Siretului”, Cuc spune că au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru Drumurile Expres: Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău­Pașcani, cuprinse ca parte din Coridorul Pan-European Nr. IX.

Pentru Ploiești-Buzău, alocația bugetară este de 6,426 milioane de lei, pentru Buzău-Focșani, de 6,664 milioane de lei, pentru Focșani-Bacău, de 8,806 milioane de lei, iar pentru Bacău-Pașcani, de 4,76 milioane de lei.

Pentru faza de proiectare, sunt alocate 286.000 de lei pentru modernizarea DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani, de la km 0+000, la  km 76+758.

Ministrul a mai specificat că obiectivele ce sunt prevăzute în Master Planul General de Transport al României (MPGTR) și care se vor realiza în perioada urmatoare sunt Drumul Expres Pașcani-Suceava (cu o lungime de 60,5 km; are prevăzut studiul de fezabilitate a fi realizat în anul 2021; anul de  începere a lucrărilor va fi 2022  și de finalizare 2024) şi Drum Expres Suceava-Siret (cu o lungime de 41 de km; are prevăzut studiul de fezabilitate a fi realizat în anul 2021; anul de începere a lucrărilor va fi 2023 și de finalizare 2024).

comments

comments