full screen background image

Soluții eficiente pentru susținerea economiei sociale, cu Florin Grădinariu, președintele asociației Biosilva!

Legea economiei sociale nu sprijină în mod concret şi real întreprinderile sociale din România. Acesta este motivul pentru care vineri și sâmbătă, la Suceava s-a desfășurat prima ediție a Conferinței regionale ”Soluții eficiente pentru susținerea economiei sociale”.

Florin Grădinariu, președintele asociației Biosilva a fost prezent în studioul Viva FM, alături de matinalii Andrada și Călin, și a detaliat evenimentul din acest weekend.

Tot în perioada 26-28 mai, la Shopping City Suceava s-a desfăşurat prima ediţie a „Târgului Economiei Sociale Bucovina”.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Biosilva” în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Filiala Judeţeană Botoşani a Asociaţiei Comunelor din România şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

La târg au participat 20 de structuri de economie socială înfiinţate în ultimii ani în regiunea de nord-est a României, care au expus produse şi servicii în cadrul unor standuri de prezentare.

Sâmbătă, 27 mai, a avut loc și un workshop, în cadrul căruia se va discuta despre înfiinţarea unei structuri asociative la nivelul regiunii de nord-est, în scopul promovării produselor şi serviciilor furnizate de structurile de economie socială.

Totodată, a fost, după cum a precizat Florin Grădinariu, președintele organizației Biosiliva, organizată o tombolă pentru participanţii la târg, cu premii oferite de atelierul „Mobilier meşteşugit”, înfiinţat ca structură de economie socială de Asociaţia „Biosilva”.

comments

comments