full screen background image

O fetiţă din clasa a IV-a din Rădăuţi îşi lansează prima carte

Am citit cu toții despre copii minune, care de la vârste fragede puteau printr-un geniu supraomenesc să schimbe lumea. Un chirurg de 7 ani, un câştigător de premiu Nobel pentru pace la 12 ani, pictori care au realizat lucrări deosebite de la 2 – 3 ani, apoi Mozart, Beethoven, Enescu – sunt mulţi prodigy de gen în faţa cărora oamenii mari se înclină cu admirație.

Acesta fiind contextul de-a lungul multor ani, azi ne amintim de scriitori care au debutat sau au făcut furori în branşă la vârste la care alţii poate încă silabiseau cu degetul pe carte.

O parte din acești copii, sigur vor deveni scriitori cunoscuți ai României.

Un copil care se încadrează în acest tipar este Natalia Anamaria Condor din Rădăuți, care, elevă fiind în clasa a IV-a, își lansează volumul ”Clarise, fiica astrelor”.

Lansarea este programată pentru luni, 29 mai la ora 13.00 la Galeriile de Artă din Rădăuți.

Evenimentul este organizat de Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc” din localitate.

Natalia Anamaria este elevă la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, aceasta este prima sa carte publicată, însă ea cochetează cu literatura pentru copii de la vârsta de trei ani când inventa povești pentru copii și i le dicta mamei sale, inspirată fiind de povești audio sau de emisiuni radio pentru copii.

Abia mai târziu a început să citească și să pătrundă cu adevărat în mirajul literaturii de gen.

Îndrumător i-a fost mama sa, profesor de limba română.

”Clarise, fiica astrelor” este un roman pentru copii care conține un basm structurat pe episoade, iar cartea este ilustrată chiar de autoare prin desene realizate pe calculator.

Este o lectură accesibilă copiilor și antrenantă, o carte pe care cu siguranță copiii care o vor procura o vor citi cu interes și plăcere în vacanța de vară.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments