full screen background image

29 mai – Bucurie preventivă

Ceea ce am anticipat s-a întâmplat! Guvernul a declarat ca nelucrătoare ziua de 2 iunie. E drept că nu trebuia să fii Nostradamus ca să prezici acest lucru. Avem un guvern minunat, specializat deja în punți! Nu, nu e vorba de punți peste ape, de poduri sau autostrăzi!
Acestea sunt gânduri utopice, în care ne e greu multora să mai credem. E vorba de “zilele punți”, ce unesc numeroasele zile libere legal, de weekenduri prelungite. Ziua de 2 iunie este doar una dintre ele în acest an. Ce leagă ziua de 1 iunie, declarată liberă spre binele celor mici ce se sărbătoresc, de weekendul liber de Rusalii, prelungit de ziua de 5 iunie.

Și, uite așa, am trecut anul acesta școlar, fericiți fiind că suntem într-o continuă sărbătoare. Și cum materia școlară poate fi recuperată prin măiestria profesorilor la pas, nu vor fi nici zile de recuperare.

Mai sunt unii, e drept, ce se dau de ceasul morții că goana aceasta prin materie nu adâncește prea mult circumvoluțiunile de pe creierul elevilor. “Dar ce atâtea griji?!”, spun alții. Oricum vine vacanța de vară și e timp suficient pentru uitare, chiar și pentru acele noțiuni cu care profesorii au fost mai pisălogi.

Mai zilele trecute, o colegă se amuza pe grija mea că nu e timp suficient pentru… timp. Mai exact pentru a fixa noțiunile legate de unitățile de măsură pentru timp. Tind să-i dau dreptate. M-am găsit eu chiar acum să-mi fac griji pentru măsura timpului? Nu toată lumea spune că timpul e relativ, că s-a micșorat ziua și că nu mai are 24 de ore așa cum învățam la școală, ci doar 16? Clar! Îmi fac griji pentru lucruri ce sunt depășite. De timp, bineînțeles.

Ia mai bine să ne facem griji pentru zilele libere ce vor urma, programându-le corespunzător cât să ne relaxeze suficient. De ce să ne relaxeze, dacă nu am pus prea mult osul la treabă?!… Păi cum de ce?… Preventiv! Nu v-am mai spus că românul e preventiv? Mănâncă preventiv, disprețuiește preventiv, se odihnește preventiv.

Deci nu-mi rămâne, pe final, decât să mă bucur de ziua de 2 iunie, liberă de serviciu. Preventiv și asta, pentru că mai e un pic până în a doua zi de vară.

comments

comments