full screen background image

Şcoala de Jandarmi Fălticeni, partener în cadrul programului “Şcoala altfel”

În baza protocoalelor de colaborare și ca urmare a solicitărilor primite din partea unor instituții de învățământ, în perioada 22-24 mai, mai multe grupuri de elevi ale colegiilor și liceelor din Fălticeni vor vizita sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

Acţiunea are loc în cadrul programului iniţiat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, intitulat “Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Cadrele didactice și elevii vor viziona în amfiteatrul şcolii filmele de prezentare instituţională a Jandarmeriei Române şi a şcolii fălticenene şi vor vizita spaţiile de cazare şi de învăţământ.

De asemenea, întrucât elevii jandarmi desfășoară cursuri în această perioadă, vizitatorii vor putea să observe diversele activități didactice, în special pe cele cu caracter practic-aplicativ desfășurate (activități sportive, antrenamente cu armamentul din dotare, tehnici și procedee de intervenție profesională).

Cei interesaţi vor avea posibilitatea să se informeze asupra ofertei educaţionale a şcolii (numărul de locuri pentru sesiunea de examen din toamnă, condiţii de participare la concurs, modulele /competențele dobândite pe timpul şcolarizării, perspective de dezvoltare profesională).

Activitatea este organizată în spiritul principiilor transparenţei şi deschiderii, al consolidării şi dezvoltării comunicării sociale cu comunitatea locală.

comments

comments