full screen background image

Peste 600 de câini au participat la „Bucovina Dog Show” 2017

Shopping City Suceava a găzduit, weekend-ul acesta, cel mai important eveniment chinologic din regiunea Moldovei, „Bucovina Dog Show” 2017. Evenimentul s-a desfăşurat în parcarea centrului comercial şi, pe parcursul celor două zile, sâmbătă, 20 mai, şi duminică, 21 mai, a adus în faţa sucevenilor sute de câini de rasă, din țară şi de peste hotare, într-un spectacol fascinant.

„Bucovina Dog Show” a reunit două expoziții chinologice naționale multirasă, cu decernarea titlului CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat). În cele două zile de concurs au fost înscrişi peste 600 de câini, din 51 de rase, precum şi peste 200 de proprietari şi canise, la competiţia jurizată de un corp de arbitri internaţionali.

Vizitatorii au putut admira câini de rasă de o diversitate uimitoare, unii dintre ei prezenţi pentru prima oară la competiţiile organizate la Suceava: de la Whippet, Border Collie, Samoyede, Câine de Karelia pentru urs, Boston Terrier, Pug (mops), Pomeranian, Boxer german galben, Vijla maghiară, la exemplare de talie mare, precum Câinele de pază Moscovit, Ciobănescul turcesc de Anatolia, Ciobănescul alb elvetian, Ciobănescul de Berna, Terrierul negru rusesc, Ciobănescul Olandez sau Mastiful Tibetan.

Evenimentul este organizat de 10 ani de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, fiind deja una din manifestările marcante pentru județul Suceava şi pentru zona geografică Moldova, în cadrul căreia se realizează o promovare semnificativă a chinologiei ca sport și știință, dar și a zonei noastre, Bucovina.

Arbitrii chinologi care au oficiat în cele două competiții este alcătuit din 2 arbitri din Ucraina – Galyna Kalinichenko (fost coordonator al Comisiei Crescătorilor de Câini din Ucraina) și Oksana Grebeniuk și 3 arbitri din România – Anca Diana Giura (arbitru all rounder cu o vastă experiență chinologică), Catrinel Păuna şi preşedintele Asociaţiei Chinologice a judeţului Suceava, Cristian Moroşanu.

De menționat este faptul că la cele două expoziții chinologice naționale s-au putut înscrie atât câinii cu ascendență cunoscută (care posedă certificat de origine, pedigree), cât și câinii fără ascendență cunoscută (care nu posedă certificat de origine, pedigree). Aceștia din urmă au putut dobândi certificat de origine (pedigree) de tipicitate, au intrat în circuitul chinologic național, iar puii lor vor avea certificate de origine (pedigree) la naștere.

La competiţie a fi prezent şi exemplarul care a câştigat titlul de „Supreme Best in Show”, un Ciobănesc Caucazian pe nume Ahab.

Partenerii evenimentului: Shopping City Suceava şi Royal Canin – parteneri principali, Egger, Rompeisaj, Vila Casa de Oaspeți, Animax, Belcando, Darex Auto – transportator oficial al evenimentului, Citadin Construct, Restaurant Any Time, Mobexpert, Carrefour Suceava, Leroy Merlin.

comments

comments