full screen background image

„Blocul Groazei” din Suceava ar putea fi consolidat cu bani de la Guvern

Guvernul a aprobat Programul de acțiuni pe anul 2017 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile multietajate cu destinația de locuință, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public.

Programul cuprinde 87 de clădiri. Pentru 34 dintre aceste clădiri vor fi executate lucrări de intervenție, iar pentru celelalte

Printre clădirile pentru care se va realiza proiectarea de lucrări de intervenție se află şi Blocul nr. 48 A de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava, mai cunoscut ca „Blocul Groazei”.

În acest imobil, construit în 1970, mulţi dintre locatari nu au căldură în garsoniere sau apă curentă, iar băile sunt la comun.

Fondurile necesare pentru finanțarea cheltuielilor pentru proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare se asigură din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în limita alocațiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat.

Suma alocată pentru acest program în anul 2017 este de 25 de milioane de lei.

comments

comments