full screen background image

Premiera spectacolului “Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, cu casa de bilete închisă!

Premiera spectacolului “Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, în regia lui Alexander Hausvater, s-a jucat luni, 15 mai, cu casa de bilete închisă.

Regizorul Alexander Hausvater a spus despre spectacol: „Un vis muzical, bazat pe magia inspirată din pictura contemporană spaniolă, spectacolul îmbină poezia, muzica, dansul flamenco, corala, proiecția video și un text de o fragilitate unică bazat pe romanul bine cunoscut al autorului spaniol, Miguel de Unamuno. Spectacolul are ca țintă o lume inexprimată, o lume a fanteziei si a umorului negru în care Iulia, o tânără fată, se ascunde. Când întâlnește un personaj suspect, cu un trecut dubios, ea devine inspirația unui adevărat roman polițist. Cel care a omorât o dată, va omorî din nou. Și dacă soțul ei, Fernando Krapp, ascunde asasinarea unei soții și a multor iubite, înseamnă că se pregătește pentru o nouă crimă.

Spectacolul nostru este un carnaval al simțurilor, o călătorie în misticismul și senzualitatea unei tinere care preferă să trăiască viața visată mai curând decât cea reală. Cuplul care se formează trece prin timp și spațiu, ca să se regăsească la adânci bătrâneți cu un regret tomnatic că dragostea nedeclarată poate nu e dragoste reală.”

Cei cărora le plac filmele de aventuri sau romanele pasionale, cei ce visează la o asemenea dragoste și întâlniri neașteptate, s-au regăsit în lumea Iuliei și a lui Fernando Krapp. Cu cât ne adâncim mai mult în progresul tehnologic al erei computerului, cu atât pierdem ocazia să comunicăm și să ne exprimăm emoțiile unul celuilalt. Pentru cei care au fost copii și au rămas copii, această odisee le-a amintit de experiențele vieții trăite și chiar netrăite din cauza fricii și a lipsei de curaj și inițiativă.

A fost o seară de teatru în care stilurile s-au diversificat și un grup de tineri actori a povestit povestea vieții conjugale a unui cuplu, printr-o varietate de modalități. Un spectacol de suflet, de imaginație, și mai ales de redescoperire.

Zilele Teatrului „Matei Vișniec” continuă până pe 21 mai.

Programul de marţi, 16 mai:

–  16.00 – Uzina de apă – Șobolanul Rege de Matei Vişniec, regia Alexandru Nagy – 8pt performance theatre, București.

– 17.00 – Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava – Migraaaanții sau Prea suntem  mulți pe nenorocita asta de barcă, de Matei Vişniec, regia Alexandru Grecu – Teatrul Național Satiricus I. L. Caragiale din Chisinău, Republica Moldova.

–  18.00 – Uzina de apă – Șobolanul Rege de Matei Vişniec, regia Alexandru Nagy – 8pt performance theatre, București.

– 19.30 – Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava – Migraaaanții sau Prea suntem  mulți pe nenorocita asta de barcă, de Matei Vişniec, regia Alexandru Grecu – Teatrul Național Satiricus I. L. Caragiale din Chisinău, Republica Moldova.

comments

comments