full screen background image

Festivalul “Câmpulung Film Fest”, ediţia a doua, în luna august

La Câmpulung Moldovenesc va avea loc, în perioada 25 – 27 august, ediţia a doua a festivalului “Câmpulung Film Fest”.

În cadrul acestei ediții sunt invitate două țări: Statele Unite ale Americii și Franța.

Invitații evenimentului sunt unele din cele mai importante școli de film din lume: Universitatea Columbia din New York și Școala La Femis din Paris. Ele vor fi reprezentate prin scurtmetrajele de absolvire ale studenților.

Festivalul își propune proiectarea succesivă și alternativă a filmelor provenite din cele două țări. Se vor putea urmări 20 de filme de scurt metraj, 2 documentare și 15 scurtmetraje de animație. Festivalul este gândit în așa manieră încât să urmeze un concept de proiectare comparativă. Astfel, invitații vor fi capabili să surprindă diferențele culturale dintre două lumi, descoperite prin intermediul filmelor.

Desigur, nu doar cinefilii se pot bucura de acest festival. Accesul este gratuit pentru toată lumea, realizându-se doar pe bază de rezervare. Participanții vor avea ocazia de a admira o expoziție foto ce compară aspectele vieții din cele două țări participante, de a asista activ la discuții dintre public și invitați, de a se bucura de un cine-concert și nu numai. Veți putea afla direct de la regizorii american și francezi ce anume îi inspiră și care sunt poveștile din spatele muncii lor.

Proiecțiile de film se vor desfășura în Sala de Spectacole a Colegiului Național Dragoș Vodă, locație în care era amplasat fostul cinematograf din Câmpulung, Luceafărul, și pe pârtia de schi a orașului. Cea de-a doua locație vizează o proiecție în aer liber și va marca încheierea evenimentului.

Prima ediție “Câmpulung Film Fest” s-a desfășurat în 2016 și s-a evidențiat atât prin procesul de selecție a filmelor, cât și prin spațiile mai puțin convenționale în care acestea au rulat. Invitații evenimentului au fost Școala Națională Daneză de Film din Copenhaga (Danemarca) și Institutul Național de Design din Ahmedabad (India).

comments

comments