full screen background image

Concurs de produse alimentare inovative, la USV

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza sâmbătă, 13 mai 2017, începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul mare din corpul E, cea de a VI-a ediție a competiției pentru crearea de produse alimentare inovative ECOTROPHELIA – faza locală. Competiția se adresează tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență, masterat și doctorat.

Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător.

Edițiile din anii 2013, 2014 și 2016 ale competiției naționale au fost câștigate de echipe de la Facultatea de Inginerie Alimentară a universității sucevene. Câștigătorii din anul 2013 au reprezentat România la faza internațională desfășurată la Köln, Germania, iar câștigătorii din anii 2014 și 2016 au reprezentat România la faza internațională desfășurată la Paris, în Franța. În anul 2014, echipa USV a obținut Medalia de argint.

Faza națională a competiției ECOTROPHELIA ROMÂNIA din anul 2017 se va desfășura la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în luna iulie, iar faza internațională va fi organizată la Londra, în luna octombrie.

comments

comments