full screen background image

Râuri din 13 județe, sub Cod galben de inundații

Hidrologii au emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, care vizează râuri din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova, valabilă de marți, ora 12:00, până miercuri, ora 16:00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), din cauza situației hidrometeorologice actuale și a prognozei meteo pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice Olt, Călmățui, Vedea, Argeș și Ialomița.

Astfel, în intervalul 9.05.2017, ora 12:00 — 10.05.2017, ora 16:00, vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Olt — afluenții Oltului din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt și Dolj—, Călmățui, Vedea — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomița-bazin superior și Prahova și afluenții săi (județele Dâmbovița și Prahova).

“Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 09.05.2017, ora 15:00 — 10.05.2017, ora 6:00, pe unele râuri mici din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița. Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă”, atrage atenția INHGA.

Hidrologii spun că, în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vor actualiza prognoza hidrologică.

AGERPRES

comments

comments