full screen background image

Flutur, de Ziua Europei: “9 mai este și o zi a voinței de solidaritate!”

Cu ocazia Zilei Europei, după 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că rolul politicienilor este ca, împreună cu structurile Uniunii Europene, să implementeze proiecte prin care să se dezvolte fiecare comunitate.

Printr-un comunicat de presă, Flutur transmite:

“România a făcut progrese importante pe linia dezvoltării în cei 10 ani de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, iar schimbările aduse comunităților locale și regionale odată cu aderarea la UE au fost extrem de benefice. Ziua de 9 mai nu este doar ziua în care s-a născut proiectul european, este și o zi a voinței de solidaritate, ziua unei Europe unite care s-a consolidat de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

Rolul politicienilor și a celor din administrația publică este ca, împreuna cu structurile Uniunii Europene, să implementeze proiecte prin care să se dezvolte fiecare comunitate, iar dacă e să existe o urgență aceea ar fi accelerarea absorbției fondurilor europene și eliminarea decalajelor între regiuni.

Consider ca prioritate proiectele referitoare la prevenirea inundațiilor, proiectele pentru școli în vederea obținerii autorizațiilor ISU și sanitare, crearea de submăsuri noi în cadrul programelor existente, domenii pentru care sunt foarte multe solicitări. Amintesc aici de infrastructura de turism, clădirile de patrimoniu, Programul Operațional Comun România-Ucraina, identificarea de soluții pentru finanțarea orașelor mici, monoindustriale cu bani europeni, și finalizarea ghidurilor solicitantului.

Aștept ca Guvernul să urgenteze proiectul de cadastrare a României, altfel existând riscul ca fermierii să nu-si mai primească subvențiile.

Este necesară inițierea unor discuții între Guvern și beneficiarii fondurilor europene pentru a identifica soluțiile de eliminare a blocajelor în absorbția fondurilor europene.”

comments

comments