full screen background image

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, medalii de aur la INNOVA Barcelona 2017

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a participat, în perioada 4-6 mai, la Salonul INNOVA BARCELONA – 2017, unde echipe din 10 țări, printre care Spania, Franța, Polonia, Rusia, Tailanda, Iran, Moldova și România, au expus 200 de proiecte inovative în domeniile energy & sustainablity, industry & industrial processes, lifestyle, leisure & culture, medicine & health, service & tourism.

Pe lângă universitatea suceveană, țara noastră a mai fost reprezentată de Universitatea Politehnica București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Pitești și de cele mai importante institute de cercetare.

Inventatorii din USV, cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, au participat la salon cu 3 invenții, acestea fiind selectate anterior, în baza unui amplu proces organizat de Ministerul Inovării și Cercetării.

Toate cele 3 invenții au câștigat medalii de aur în cadrul competiției Eureka – The Word Exibition on Inventions, Research and New Technologies și un premiu special din partea Franței, decernate în cadrul ceremoniilor organizate în zilele de 4 și 5 mai, sub egida INNOVA BACELONA, după cum urmează:

– Medalia de aur pentru invenția Motor rotativ cu ardere internă, inventatori: Ioan MIHAI și Elena-Daniela OLARIU;
– Medalia de aur pentru invenția Actuator electrochimic hibrid, inventatori: Dorel CERNOMAZU, Ilie NIȚAN, Mariana Rodica MILICI, Dan Laurentiu MILICI, Ilie ROMANIUC, Constantin UNGUREANU, Ovidiu TANȚA;
– Medalia de aur pentru invenția Actuator electrochimic hibrid, inventatori: Dorel CERNOMAZU, Leon MANDICI, Adrian GRAUR, Nicolae SOREA, Ilie NIȚAN, Laurentiu Dan MILICI, Mariana Rodica MILICI, Mihai RAȚĂ, Cristina PRODAN, Ilie ROMANIUC, Corneliu BUZDUGA;
– Trofeul și medalia EFI – Europe France Inventeurs pentru invenția Actuator Solar.

Delegația care a asigurat prezentarea invențiilor USV la Salon a fost formată din două cadre didactice ale Departamentului de Electrotehnică din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor: șef lucrări .dr.ing. Elena-Daniela OLARIU și șef lucrări dr. ing. Constantin UNGUREANU.

comments

comments