full screen background image

Premierul Grindeanu, vizită oficială în Israel

Prim-ministrul Sorin Grindeanu se va afla mâine, 4 mai, într-o vizita oficială în Israel, la Ierusalim, unde va avea o întâlnire tete-a-tete cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu.

Întâlnirea va fi urmată de un dejun oficial oferit de premierul Statului Israel, la care vor participa toți membrii delegației: ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, președinte Grupului parlamentar de prietenie româno-israelian, Gabriel Vlase.

Șeful Executivului român și prim-ministrul israelian vor susține declarații comune de presă și vor participa la semnarea a două documente bilaterale: o declarație de intenție privind reducerea tarifelor internaționale de roaming între Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România și Ministerul Comunicațiilor din Statul Israel și o declarație de cooperare între Ministerul Economiei din România și Ministerul Economiei și Industriei din Israel. Cea de-a doua declarație comună vizează cooperarea în domenii precum transportul de energie electrică și gaze naturale, cercetare, dezvoltăre și inovare, tehnologii înalte și investiții.

Premierul Grindeanu va fi primit, de asemenea, de președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, și va avea o întrevedere cu Avigdor Lieberman, ministrul israelian al apărării.

“Această vizită va fi un bun prilej pentru evaluarea relației bilaterale, având în vedere că ne propunem dezvoltarea dialogului politic dintre România și Israel și parcurgerea unei noi etape, spre o dimensiune strategică a relației româno-israeliene, cu valorificarea domeniului economic“, consideră prim-ministrul României.

Programul premierul Sorin Grindeanu în Israel include vizitarea Muzeului Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, o întâlnire cu reprezentanții israelienilor originari din România, precum și întrevederi cu Theophilos al III-lea, Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului și cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu se va întâlni și cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

comments

comments