full screen background image

Inspectorii sanitari au dat 5 avertismente pentru calitatea proastă a apei potabile

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat, în luna martie, 345 de controale în domeniul alimentelor, dintre care 236 la retaileri, 96 la în sectorul serviciilor şi 11 la producătorii primari care vând direct către consumatorul final.

Alte două acţiuni de control i-au vizat pe producători şi ambalatori, în urma deficienţelor constatate lucrătorii DSP dând 5 avertismente.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au derulat şi 149 de verificări în domeniul apei.

Astfel, controlate au fost 127 de fântâni publice, 14 instalaţii centrale ale producătorilor, 5 instalaţii centrale ale distribuitorilor, iar în 3 cazuri s-a verificat monitorizarea de audit a apei.

S-au ridicat 32 de probe, iar în urma analizelor 8 s-au dovedit a fi necorespunzătoare din punct de vedere fizico-chimic, iar 9 sub aspect bacteorologic.

În martie, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au controlat inclusiv 3 unităţi de turism, 9 unităţi de transfuzii din spitale, Centrul Judeţean de Transfuzii şi 2 unităţi sanitare cu paturi.

Prin verificări au fost trecute 66 de unităţi de asistenţă medicală primară, 27 de unităţi de asistenţă medicală dentară şi 3 unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, neregulile descoperite făcând obiectul unul avertisment.

comments

comments