full screen background image

Al 24-lea deces din cauza rujeolei

O fată de nouă ani din județul Timiș, bolnavă de rujeolă, a murit. Copila nu era vaccinată și fusese internată în ultimele două săptămâni la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, din cauza unei insuficienţe respiratorii. Acesta este cel de-al 24-lea caz de deces înregistrat în România, de la începutul epidemiei de rujeolă.

Cele mai multe victime au fost în judeţul Timiş. La sfârşitul lunii trecute, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că 115.000 de doze de vaccin vor ajunge în ţară până pe 10 mai.

News.ro a anunţat, că în plină epidemie de rujeolă, care afectează România din septembrie 2016 şi care a totalizat, până în 31 martie, 4.025 de cazuri, dintre care 24 decese, stocurile de vaccin vor fi epuizate, cel mai târziu, la sfârşitul lunii aprilie.

Deja, în februarie, zece direcţii judeţene de sănătate publică nu mai aveau nicio doză, iar în Ilfov nu mai era vaccin nici în cabinetele medicilor de familie, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La sfârşitul lunii februarie, pe lângă problemele cu vaccinul împotriva hepatitei B, cu vaccinul hexavalent şi cu vaccinul tetravalent, era semnalată şi lipsa vaccinului ROR, utilizat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, potrivit reprezentanţilor CNSCBT.

comments

comments