full screen background image

1 mai – Dornic de muncă de mâine

Am început cu dreptul săptămâna, pentru că minunat s-a nimerit să fie o luni liberă de la serviciu. Motivul? Parcă mai contează motivul! Important e că începem cu o zi liberă.

Anul acesta, 1 mai a picat cum nu se poate mai bine, într-o zi de luni. Ei, ca să nu exagerăm, mai sunt unii nemulțumimiți. Pentru că ar fi putut să pice și mai bine în zi de marți. Cei de la București nu ar fi avut încotro și sigur ar fi decis să mai dea o zi liberă, pentru a o lega de cea legală.

Așa cum s-a întâmplat cu vacanța care începea la o zi după zilele legale de Paști. De zici că atunci când s-a făcut calendarul anului școlar cineva avea un calendar religios măsluit și nu a văzut că rămâne o zi suspendată între zilele libere și vacanța de primăvară.
Și așa cum sperăm să se întâmple și de Rusalii. Cum?! N-ați făcut calculul deja? Pe 4 și 5 iunie e liber. Adică duminică și luni. Dar dragilor, începând de anul acesta și ziua de 1 iunie e liberă de serviciu. Și pică exact în joia premergătoare Rusaliilor. Calcul firesc și mai facem o punte de legătură eliberând și ziua de 2 iunie de muncă, vineri fiind, pentru a înțelege muncitorul român ceva din zilele astea libere.

Spuneți și dumneavoastră dacă anul acesta nu a fost unul aducător de noroc pentru toți cei care muncesc! Mai ales din curtea școlii, dar nu numai. Din minivacanță, în minivacanță. Chiar e o bucurie acest an să te numeri printre muncitori! Drept urmare trebuie să sărbătorim cum se cuvine ,,1 Mai- muncitoresc”! Nu cu steaguri fluturate, cu demonstrații propagandistice, cu marșuri sau alte adunări. Nic măcar cu lucru prin grădină sau curte în caz că le ai Eventual un grătărel sau o plimbare…. Păi cum să arăți că prețuiești mai bine munca decât odihnindu-te?! Să stai, să încarci bateriile la maxim, ca să poți da randament sporit când te întorci să muncești. E cel mai mare semn de respect al muncii, statul preventiv degeaba.

Serios acum! Cam multe punți între cele 14 zile libere de la serviciu anul acesta! O fi vreun semn că la anul va fi un an greu de muncă și aveam nevoie de mai multă odihnă. Doamne-ajută! Românul e om gospodar, harnic și dornic de a face mai mult. De mâine, însă. Sau de anul viitor…

comments

comments