full screen background image

Traficul se va aglomea pe DN 1 şi pe A2. Rute alternative spre munte

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt anunțate probleme majore în ceea ce privește fluența circulației rutiere pe drumurile naționale importante și autostrăzi.

Este însă posibil ca în următoarele ore traficul rutier să se intensifice, ca urmare a plecării multor automobiliști în minivacanța de 1 Mai, atât pe DN1 Ploiești – Brașov, care străbate stațiunile montane de pe Valea Prahovei, cât și pe Autostrada A2 București – Constanța, care unește capitala de litoralul Mării Negre.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1, dacă va fi cazul, pot fi utilizate variante alternative:

– către Braşov, DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;

– către Sinaia, DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

În zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov, mult mai ușor decât pe traseul DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal – DN73A Predeal – Râşnov – DN73 Râşnov – Bran – Moeciu.

În ceea ce privește drumul către mare (pe Autostrada Soarelui), un punct în care poate să apară aglomerație în orele următoare este stația de taxare de pe A2 (la Fetești). Pentru evitarea situațiilor neplăcute cauzate de numărul mare de automobiliști care doresc să plătească taxa respectivă la casele stației, în sistem cash, se recomandă ca plata să se facă prin sistemele electronice. Taxa se poate plăti și prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Un amănunt important de care automobiliștii trebuie să țină seama îl reprezintă faptul că se poate trece prin stație liber, cu condiția ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în perioada minivacanței de 1 Mai, Poliția Rutieră va acționa cu numeroase efective și aparatele radar din dotare pe toate arterele rutiere importante din țară.

comments

comments