full screen background image

Stațiunile tradiționale, cele mai căutate pe Valea Prahovei în minivacanța de 1 Mai

Stațiunile tradiționale de pe Valea Prahovei, Sinaia și Bușteni, urmate de Azuga, dar și Cheia sunt cele mai căutate în această perioadă, aproximativ 80% din locuri fiind deja ocupate pentru minivacanța de 1 Mai, a declarat pentru AGERPRES președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican.

“Valea Prahovei este o destinație de top în toate perioadele anului și de câte ori sunt minivacanțe, cum este aceasta de 1 Mai și cea care a fost de Paște, cu siguranță că interesul crește foarte mult. În acest moment, estimez că aproximativ 80% din locuri sunt ocupate. Sunt și locații care și-au epuizat locurile datorită unor oferte de tip înscrieri timpurii, a unor pachete atractive sau prin strategii de marketing. Interesant și nou este că datorită condițiilor meteo avem încă zăpadă și se schiază pe Valea Dorului și pe Valea Soarelui în Sinaia. Cele mai căutate stațiuni de pe Valea Prahovei în această perioadă sunt cele tradiționale, Sinaia și Bușteni, urmate de Azuga și Cheia”, a precizat Voican.

Acesta susține că în ultimul timp există un interes crescut pe zona de turism de sănătate, mai ales că sunt deja investiții în acest sector, iar în perioada următoare “turismul de sănătate poate să devină o componentă interesantă pe Valea Prahovei”.

“Poiana Câmpina crește foarte mult datorită unui complex nou de sănătate, iar la Băile Telega este o investiție care va străluci în vara acestui an, pentru că am văzut că există investiții și dorință de afirmare. Turismul de sănătate poate să devină o componentă interesantă pe Valea Prahovei”, a mai spus președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

În privința tarifelor, șeful asociației a subliniat că acestea pleacă de la 350 de lei pentru un pachet de trei nopți la o vilă de trei stele, dar poate ajunge și la 630 de lei persoană la un hotel de top de patru stele.

“Prețurile variază de la 350 de lei pe persoană pentru un pachet de trei nopți la o vilă de trei stele în Sinaia cu cina barbeque inclusă și pot ajunge și la 630 de lei de persoană la un hotel de patru stele de top, tot pentru trei nopți cazare cu mic dejun inclus”, a afirmat Voican.

Întrebat care este, în prezent, gradul de ocupare pe Valea Prahovei, comparativ cu anul trecut, președintele asociației susține că situația de anul acesta este diferită față de cea din 2016, când Paștele și 1 Mai au fost într-o singură vacanță, subliniind însă că vacanțele scurte și mai dese au devenit deja un obicei de consum printre români.

“Nu putem compara cu situația de anul trecut, pentru că în 2016 Paștele și 1 mai au căzut într-o singură minivacanță și a fost un alt tip de interes, dar cred că oamenii vor să se relaxeze și am văzut că vacanțele scurte și mai dese au început să devină un obicei de consum pentru români. Modelul acesta de City Break vrem să îl extindem și pentru un alt timp de vacanță cum sunt aceste evenimente în care sunt câteva zile libere, de 1 Mai, de Sf. Maria sau de Rusalii. Oamenii se adaptează și vor să meargă de mai multe ori pe an, dar în vacanțe mai scurte. Crește foarte mult și zona de sănătate, unde există investiții dar și cerere din partea turiștilor”, a adăugat președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican.

AGERPRES

comments

comments