full screen background image

Sfaturile pompierilor, pentru o zi de 1 Mai în siguranţă

Pentru a petrece în siguranţă clipe plăcute şi relaxante în mijlocul naturii împreună cu famila şi cu cei dragi, pompierii militari suceveni recomandă cetăţenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor.

“Sfătuim cetăţenii să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt.

Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.

Îndemnăm fumătorii să nu arunce la întâmplare resturile de ţigară sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate şi amenajate.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, cărora nu trebuie să le lăsaţi la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

Pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier, se impune interzicerea accesului cu foc deschis şi fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 de metri de aceasta.

Monitorizaţi în permanenţă arderea, deoarece, chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mari.

Şi nu în ultimul rând, înainte de plecare, stingeţi focul şi acoperiţi cenuşa cu pământ.”, au transmis reprezentanţii ISU Suceava.

comments

comments