full screen background image

Peste 2.000 de medicamente care se elibereză cu prescripţie, găsite la percheziţii în cazul şefei Centrului Medical Suceava al MAI

Aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluţă de xanax lichid, aproximativ 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de alte medicamente care se elibereză cu prescripţie medicală au fost găsite de procurorii DIICOT, în urma percheziţiilor făcute în Suceava, inclusiv la Centrul Medical al Ministerului Afacerilor Interne, în cazul şefei instituţiei acuzată că le-a administrat substanţe stupefiante şi psihotrope copiilor săi de 4 şi 15 ani.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au găsit, în urma percheziţiile făcute luni la Centrul Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne şi la două locuinţe – cea a medicului şef al instituţiei, Adriana Lorena Bîrlădeanu, şi la cea a unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conţin substanţe stupefiante sau psihotrope -, peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate exclusiv în baza unor reţete speciale, din care aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluţă de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de alte medicamente care se elibereză pe bază de prescripţie medicală.

De asemenea, au fost ridicate reţete speciale, registre, acte şi prospecte medicale.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava şi de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au făcut, luni, trei percheziţii, dintre care două domiciliare şi una la sediul Centrului Medical Suceava al MAI, într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale.

Dosarul de la DIICOT Suceava a fost deschis în urma unei sesizări formulate în 14 martie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava, care suspecta că în cazul a doi copii, în vârstă de 4 ani şi, respectiv, 15 ani, au fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop therapeutic. Totodată, aceasta şi-ar fi administrat substanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

Surse judiciare au declarat că medicul Adriana Lorena Bîrlădeanu este suspectată că le-a administrat substanţe stupefiante şi psihotrope copiilor săi de 4 şi 15 ani.

Procurorii au dispus, în 18 martie, prelevarea de probe biologice de la cei doi copii, în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay fiind evidenţiat un rezultat pozitiv pentru opiacee şi benzodiazepine, a precizat DIICOT.

“Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezenţa unuia sau mai multor substanţe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezenţa uneia sau mai multor substanţe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc.”, a arătat sursa citată.

comments

comments


TAG