full screen background image

3.000 de pachete cu ţigări abandonate de contrabandişti, în apropiere de Straja

În dimineața zilei de 27 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și s-au retras spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost luate măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 3 colete, învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau 3.000 de pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 33.000 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments