full screen background image

3 incendii cauzate de scutcircuite la instalaţiile electrice, în ultimele 24 de ore

Militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Cacica, Comăneşti şi Cajvana, au intervenit, marţi după-amiază, cu şapte autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pârteştii de Jos.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la o proprietate învecinată.
Au ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 270 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 240 de metri pătraţi, o bucătărie de vară, pe 30 de metri pătraţi, mai multe utilaje agricole, circa 20 de metri cubi de cherestea, 40 de metri cubi lemn de foc, 20 de tone de fân, bunuri casnice şi electrocasnice, tâmplărie din lemn şi din PVC şi 80 de metri pătraţi din izolaţia casei. S-au degradat pereţii portanţi ai locuinţei, pe 150 de metri pătraţi, centrala termică şi alte bunuri din gospodărie. În incendiu, au pierit 23 de bovine şi 20 de păsări de curte.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător, în depozitul de furaje.
Incendiul a fost anunţat la ora 16:41 şi lichidat la ora 23:40, iar pompierii au salvat casa proprietarului, o bucătărie de vară, o moară şi locuinţa învecinată.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Au mai fost salvate 25 de bovine şi 3 porcine.

 

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Panaci, au intervenit, marţi, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Panaci.
La sosirea echipajelor, ardeau un foişor şi un adăpost de animale, existând pericolul de propagare la casa de locuit.
Au ars adăpostul de animale pe 15 metri pătraţi, aproximativ 35 de metri pătraţi de parchet laminat, obiecte de mobilier şi obiecte de uz casnic.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect
Anunţat la ora 17:39, incendiul a fost lichidat la ora 19:20, iar pompierii au salvat casa proprietarului.

 

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii celor trei Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit, în această noapte, cu cinci autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Şinca, comuna Cornu Luncii.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.
Au ars adăpostul de animale, pe 112 metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară, pe 40 de metri pătraţi, 8 metri pătraţi din acoperişul unei alte anexe, o tonă de furaje, un metru cub de cherestea şi alte bunuri. În incendiu a pierit un cal.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect, în adăpostul de animale.
Incendiul, anunţat la ora 21:52, a fost lichidat la ora 0:15, iar pompierii au salvat casa proprietarului şi restul anexelor gospodăreşti.

comments

comments