full screen background image

4 persoane audiate într-un dosar privind infracţiuni la regimul drogurilor

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.CO.T. din Suceava au efectuat, luni, trei percheziții într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, fără drept și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

La data de 24 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliței Române, au efectuat 3 percheziții, în Suceava, într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Ancheta în cauză a pornit de la o sesizare ce viza suspiciunea că la doi minori, în vârstă de 11 şi 15 ani, le-ar fi fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor.

În urma prelevării de probe biologice de la cei doi minori și a analizei acestora s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine.

Una dintre persoanele vizate de anchetă ar fi avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic și este bănnuită că și-ar fi adminitrat sustanțe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

Perchezițiile vizează atât locuința și biroului persoanei sus-menționate, cât și locuința unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conțin substanțe stupefiante sau psihotrope.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, 4 persoane.

comments

comments