full screen background image

Alimentarea cu energie electrică se restabileşte în Moldova

În acestă dimineaţă, în judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ nu sunt linii de medie tensiune nealimentate cu energie electrică datorită condiţiilor meteorologice.

În Judeţul Iaşi, 6 posturi de transformare din Tomeşti, Prisăcani şi Holboca nu erau alimentate cu energie electrică. În judeţul Bacău, 9 posturi de transformare din localităţile Sascut şi Runc nu au energie electrică – în localitatea Runc sunt 4 stâlpi rupţi de medie tensiune.

O situaţie specială este în judeţul Vaslui unde sunt rupţi 24 de stâlpi de înaltă tensiune şi 300 de stâlpi de medie tensiune ca urmare a condiţiilor meteorologice din ultimele zile. Totodată sunt distruşi şi peste 60 de stâlpi de joasă tensiune, iar numărul acestora poate creşte în funcţie de evoluţia lucrărilor de reparaţii.

A fost securizată alimentarea cu energie electrică a municipiului Bârlad, iar echipele Delgaz Grid lucrează în continuare pentru realimentarea staţiilor de transformare Murgeni şi Fălciu. Refacerea liniilor de medie tensiune din judeţul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul săptămânii viitoare, în funcţie de accesul în teren. Majoritatea liniilor de medie tensiune se află la distanţă de drumuri rutiere, iar odată cu topirea zăpezii accesul este dificil pentru utilaje.

În această dimineaţă, 43 de localităţi din judeţul Vaslui nu erau alimentate cu energie electrică.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, DelgazGrid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.

“Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remediere aavariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective.”, au preciozat reprezentanţii Delgaz Grid.

comments

comments