full screen background image

Cod galben de vânt puternic şi ninsori, până la ora 14. Vreme deosebit de rece și îngheț, până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă, valabilă în 17 judeţe.

Astfel, până la ora 14,  vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55-65 de kilometri pe oră, precum şi la munte, unde se vor depăşi 70 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată.

De asemenea, în Moldova şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, avertizează meteorologii.

Pe arii restrânse, se vor cumula cantităţi de precipitaţii de 15-20 de litri pe metru pătrat.

Atenţionarea cod galben vizează judeţele Suceava, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galaţi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Brăila şi Tulcea.

De asemenea, în intervalul 21 aprilie, ora 9:00 — 22 aprilie, ora 9:00, va fi în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

Conform ANM, în acest interval vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a țării și, local, îngheț la sol.

comments

comments