full screen background image

Aproape 3.000 de suceveni din 10 localităţi, în continuare fără energie electrică

UPDATE 06.00 – Instituția Prefectului – județul Suceava informează faptul că, la ora 6.00, avariile produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice, produse de căderile însemnate de  precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificari ale vantului, vreme foarte rece, au fost înregistrate în 10 localităţi, ramase nealimentate cu energie electrică, 7 dintre acestea afectate total – Poiana Mărului, Văleni, Stânişoara, Benia, Horodnicu de Sus, Brodina, Lucina, și 3 localități au rămas alimentate parţial cu energie electrică – Straja, Salcea, Dumbrăveni.

Astfel, 2.854 de consumatori casnici sunt nealimentați cu energie electrică, motiv pentru care 5 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționand pentru remedierea defecțiunilor.

Temperatura aerului în județul Suceava la ora 5,00 a fost cuprinsă între: -5,0 gr.C la stația hidrometrică Părhăuți și +1,0 gr.C la stația hidrometrică Țibeni.

S-au înregistrat precipitații cuprinse între: 2,8 l/mp la stația hidrometrică Poiana Stampei și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Gura Humorului.

Stratul de zăpadă este cuprinse între 1 cm, la stația hidrometrică Siret, și 40 cm, la stația hidrometrică Gura Humorului

În acest moment, pe drumurile publice din județ, se circulă în condiții de iarnă, stratul de zăpadă se inregistrează între 0 – 2 cm și se lucrează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a maretialului antiderapant, pentru a asigura condițiile necesare circulației autovehiculelor.

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, îi asigură pe toți consumatori casnici, nealimentați cu energie electrică că în scurt timp defecțiunile vor fi remediate.

Conducătorii auto sunt rugați să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicațiile şi recomandările polițiștilor rutieri.

 

UPDATE 16.00 – Instituția Prefectului – județul Suceava informează faptul că, la ora 16.00, mai sunt rămase nealimentate cu energie electrică 9 localități, dintre care 5 localități afectate total (Voievodeasa, Benia, Bobeica, Breaza de Sus, Moldova-Suliţa) și 4 localități rămase alimentate parţial cu energie electrică (Vatra Moldoviței, Straja, Marginea, Izvoarele Sucevei).

În acest moment, în județul Suceava sunt 1.660 de consumatori nealimentați în cele 9 localităţi.

4 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, pentru remedierea defecțiunilor.

 

UPDATE  13.00 – Instituția Prefectului – județul Suceava informează faptul că, la ora 13.00, au mai rămas fară alimentarea cu energie electrică 22 de localități, dintre care 14 localități afectate total și 8 localități rămase alimentate partial cu energie electrică.

9 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționand pentru remedierea defecțiunilor a celor 10.746 de consumatori nealimentați.

Se estimează că, până la ora 18:00, remedierea defecțiunilor va fi efectuat în majoritatea localităților.

La ora 13:00, în județul Suceava, urmare a precipitațiilor sub formă de ninsoare, s-a înregistrat strat de zăpadă de 35 cm în unele zone și ninsoarea continuă.

Se acționează, în continuare, cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant, pe toate porțiunile de drumuri naționale și județene afectate.

 

11.00 – Instituția Prefectului – județul Suceava informează faptul că, astăzi, la ora 11.00, din cauza ninsorilor abundente, viscolului și intensificărilor vântului, era afectată alimentarea totală cu energie electrică a unui număr de 27 de localități: Comănești, Deleni, Humoreni, Pârtești de Jos, Soloneț, Varvata, Cacica, Pârtești de Sus, Boroaia, Moișa, Săcuța, Maidan, Runcu, Bucșoaia, Mănăstirea Humorului , Pleșa, Poiana Micului, Găinești, Herla, Slatina, Bogdănești, Boroaia, Buda, Dumbrăveni, Jahalia, Râșca și Slătioara.

Totodată 8 localități au ramas alimentate partial cu energie electrică: Vatra Moldoviței, Gura Humorului, Păltinoasa, Vârfu Dealului, Pojorîta, Vadu Negrilesei, Straja și Costileva.

Astfel, în judetul Suceava au rămas total nealimentate 3 linii electrice, iar parţial, 10 linii.

De asemenea, 14.160 de consumatori casnici sunt nealimentaţi cu energie electrică, motiv pentru care un număr de 9 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționând pentru remedierea defecțiunilor.

Totodată, Prefectura informează că în județul Suceava sunt drumuri pe care se circulă cu dificultate din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare.

Se acționează cu utilaje de desăpezire şi de împrăștiere a maretialului antiderapant, pe toate porțiunile de drumuri naționale și județene afectate de ninsori.

comments

comments