full screen background image

Reabilitarea unor străzi din Rădăuţi, aprobată de Consiliul Local

Miercuri, 19 aprilie, deliberativul rădăuțean s-a întrunit în ședință extraordinară.

Șapte proiecte care s-au regăsit pe ordinea de zi îi aparțin primarului Nistor Tătar și se referă la reabilitarea unor străzi şi aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru aceste obiective de investiții.

Este vorba despre străzile Privighetorilor, Bogdan Vodă – tronson Herghelie, strada Putnei – partea dreaptă, intersecție cu str. 1 Mai (trezorerie), Trandafirilor (partea stângă), intersecție Simion Bărnuțiu cu Oborului, str. Gheorghe Lazăr și Ion Creangă.

Proiectele au fost votate de majoritatea consilierilor prezenți la ședință, cu mențiunea că doi dintre aceștia au absentat, iar doi s-au abținut de la vot.

Despre lucrările care urmează să se efectueze în municipiul Rădăuți imediat după sărbătorile de Paște, imediat ce vremea va permite aceasta, a vorbit la VIVA FM, primarul municipiului, Nistor Tătar, în emisiunea “Față în Față” cu Marius Cocoș.

În aceeaşi emisiune, primarul a vorbit despre proiectele de dezvoltare ale municipiului.

Se așteaptă finanţarea prin PNDL, care să vină la Rădăuţi pentru modernizarea drumurilor. Sunt depuse șapte proiecte pentru PNDL, dar primarul Nistor Tătar a afirmat că speră să prindă măcar două pentru drumuri şi două pentru şcoli.

Tătar: ”Am depus astfel: două proiecte pe drumuri – unul modernizat, unul nemodernizat, în total 23 de drumuri, Şc. Gen. 6, Şc. Gen 3, două grădiniţe… Noi avem asigurată cofinanţarea pentru toate. Oricum, merg la Bucureşti, în această săptămână, să văd cum stau lucrurile, să văd şi ce mai e cu şoseaua de centură… Am fost şi la ministru, la domnul Cucu, şi mi s-a promis că se rezolvă problema. În acest an, un tronson, ceea ce ar fi foarte bine. Este vorba despre tronsonul de la drmul Sucevei, pe Calea Bucovinei, până spre Satu Mare. În momentul de faţă, strict ne-ar trebui două tronsoane: Marginea – drumul Sucevei, şi partea spre Satu Mare. Asta ar decongestiona mult traficul. Apoi, dacă va fi să fie, vom face şi al treilea. Dar cele două sunt vitale, rezolvăm în proporţie de 80%. Am discutat cu domnul ministru şi problema cărţilor funciare, blocate de câţiva ani în zona prin care va trece centura, lucru care nu este corect pentru acei cetăţeni”.

Din păcate, veştile despre începerea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi nu sunt foarte bune.

Șeful Regionalei Iaşi a Companiei Naţionale de Drumuri, Ovidiu Laicu, a declarat că nu se ştie cu exactitate când vor demara lucrările la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi. Valoarea rutei ocolitoare a crescut cu 20% de cînd a fost scoasă la licitaţie în 2009. Procedura de achiziţie s-a încheiat în 2011, cînd Compania a semnat contractul de execuţie cu firma UMB Spedition, a omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Totuşi, Laicu a spus că o firmă a adjudecat un contract de mutare a unor stîlpi de electricitate de pe traseul şoselei şi se va apuca de treabă în primăvara acestui an.

Valoarea iniţială a proiectului era de peste 100 de milioane de lei, cu TVA inclus.

În luna martie, primarul Nistor Tătar spunea că, dacă nu vor începe lucrările la centura oraşului, va bloca intrările în municipiu pentru maşinile de tonaj greu.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments