full screen background image

CODUL PORTOCALIU de ninsoare şi vânt, actualizat de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU, valabilă astăzi, între orele 11 şi 15.

Fenomenele vizate sunt ninsori și strat de zăpadă consistent, precum şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Orientali, Meridionali și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30-45 l/mp.

În intervalul 20 aprilie, ora 15 – 21 aprilie, ora 09, suntem sub incidenţa unui alt COD PORTOCALIU, fenomenele vizate fiind precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă, precum şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali.

În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50…60 l/mp . La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50-65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

comments

comments