full screen background image

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în vizită în România

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectuează joi o vizită oficială în România, la finalul căreia va susține un dialog cu cetățenii, la Muzeul Național de Artă, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma și a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, informează miercuri într-un comunicat de presă Comisia Europeană.

În timpul vizitei, Timmermans se va întâlni cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, după care va discuta cu membrii comisiilor juridice și pentru afaceri europene din Parlamentul României.

Totodată, prim-vicepreședintele Comisiei Europene va avea întâlniri cu prim-ministrul României, Sorin Mihai Grindeanu, cu ministrul justiției, Tudorel Toader, și cu ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan. Premierul Grindeanu, ministrul Toader și prim-vicepreședintele Timmermans vor susține o conferință de presă comună la Palatul Victoria.

Timmermans va purta discuții și cu lideri ai partidelor parlamentare, precum și cu partenerii Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) din domeniul justiției.

AGERPRES

comments

comments