full screen background image

Peste 100 de kg de produse fitosanitare comercializate ilegal, confiscate de poliţişti

În perioada 23 martie – 10 aprilie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, în cooperare cu Oficiul Fitosanitar Suceava, au desfăşurat o amplă acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

În cadrul acţiunilor au fost efectuate 7 controale, fiind ridicat un certificat de înregistrare al unei societăţi comerciale din Rădăuţi.

În cadrul controalelor efectuate au fost constatate 5 infracţiuni, toate în flagrant (art. 359 alin. 1 CP).

A fost indisponibilizată cantitatea de 103 kg de produse pentru protecţia plantelor.

De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei.

Astfel, la data de 23 martie, un bărbat din mun. Suceava a fost surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 60 de kg de erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

De asemenea, la data de 29 martie, un bărbat din mun. Suceava a fost surprins în flagrant, în Piaţa Agroalimentară Centrală Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 2 kg de erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

În aceeaşi zi, o femeie din mun. Suceava a fost surprinsă în flagrant, în Piaţa Agroalimentară Centrală Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 1 kg de erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

La data de 7 aprilie, o femeie din mun. Suceava a fost surprinsă în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 10 kg erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

Totodată, un bărbat a fost surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 30 de kg de erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

Un amplu control a fost efectuat, la data de 30 martie, la o societate comercială din Rădăuţi, fiind constatată contravenţia prev. de art. 31 din Ordonanţa nr. 4 /1995, privind comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională în suma de 4.000 de lei.

La data de 6 aprilie, a fost efectuat un control la o societate comercială din Siret, fiind constatată contravenţia prev. de art. 31 din Ordonanţa nr. 4 /1995, privind comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată o sancţiune contravenţională, în sumă de 6.000 de lei.

comments

comments