full screen background image

Autorităţile ruse au ridicat bilanţul la 14 morţi în urma atentatului din Sankt Petersburg

Autorităţile ruse au ridicat bilanţul oficial la 14 morţi şi 49 de răniţi după explozia produsă în urmă cu o zi într-o garnitură de metrou din Sankt Petersburg, transmite Reuters. Explozia a avut loc în timpul orei de vârf între staţiile Piaţa Sennai şi Tehnologiceski Institut, iar atacatorul a fost identificat drept Akbarzhon Jalilov, cetăţean kîrgîz.

Noile informaţii despre numărul persoanelor decedate în atac vin de la ministerul Sănătăţii din Rusia.

Între timp, serviciile secrete kîrgîze l-au identificat pe atacator drept Akbarzhon Jalilov, un tânăr născut în 1995 în localitatea Osh, al doilea oraş ca mărime din Kîrgîzstan.

Akbarzhon Jalilov ar avea cetăţenie rusă, fiind surprins de camerele de supraveghere de la metrou îmbrăcat într-o robă neagră şi cu o pălărie de aceeaşi culoare.

”Potrivit Comisie de Sănătate din Sankt Petersburg, 49 de persoane care au suferit în urma urgenţei de la metrou rămân internate în facilităţile medicale din oraş”, a declarat anterior un reprezentant al ministerului de Urgenţe.

Comisia de Investigaţii din Rusia a lansat o anchetă pentru act terorist în urma exploziei care a zguduit o garnitură de metrou din Sankt Petersburg. De asemenea, comisia a catalogat explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate în considerare în acest moment.

Presa rusă a publicat o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătoarea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut.

De asemenea, un martor a declarat că un bărbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou zguduit de puternica explozie din Sankt Petersburg.

”A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri şi cel puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femeie kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova.

Din anul 2000 până în prezent, rebelii ceceni au ucis 1.130 de persoane în atentate.

news.ro

comments

comments