full screen background image

Serbia: Noul guvern va fi format în termen de două luni

Premierul sârb Aleksandar Vucic, ales duminică președinte al Serbiei încă din primul tur de scrutin, a anunțat că noul guvern de la Belgrad va fi format în termen de două luni, transmite luni Tanjug.

”Guvernul va fi format în două luni sau două luni și câteva zile”, a spus Vucic într-o conferință de presă organizată la sediul Partidului Progresist Sârb, în primul discurs după alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Serbia.

El a promis că va fi un președinte al tuturor cetățenilor sârbi și că va lupta pentru fiecare dintre ei, indiferent dacă l-au votat sau nu în scrutinul din 2 aprilie.

”Sunt foarte mândru de faptul că am primit o încredere enormă, iar estimarea finală este că am câștigat circa 2,035 milioane din 3,7 milioane de voturi. Este o zi semnificativă pentru Serbia și este important că a devenit evident în ce direcție dorește Serbia să se îndrepte și că victoria este clară”, a spus el.

Aleksandar Vucic a obținut duminică 57,03% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din Serbia, desfășurat duminică, cu mult în fața candidatului plasat pe locul l doilea Sașa Jankovic, votat de 14,89% dintre alegători.

Activistul politic și comediantul Luka Maksimovic a obținut 9,04%, iar fostul ministru externe Vuk Jeremic 5,33% din sufragii.

Prezența la vot a fost de 54%, potrivit Comisiei electorale de la Belgrad.

AGERPRES

comments

comments