full screen background image

“Ora Pământului”, marcată în premieră la Rădăuţi

Peste 50 de rădăuțeni au participat la evenimentul organizat de Asociația BAFi și Grupul Civic „Rădăuțiul implicat” în data de 25 martie 2017, orele 20:30-21:30, acțiunea „Ora Pământului la Rădăuți”, la Statuia „Bogdan Vodă”.

Ora Pământului este un concept global inițiat în anul 2007 prin care se transmite un semnal de alarmă în direcția consumului excesiv de resurse ale planetei Pământ. Întreaga populație este rugată ca pentru o oră să stingă lumina în semn de solidaritate cu natura și să adopte un comportament cât mai prietenos cu natura.

Primăria Rădăuți și Servicii Comunale S.A. s-au alăturat acestei acțiuni, întrerupând pentru o oră iluminatul public în Rădăuți, în semn de susținere a unui mediu sănătos și a unui comportament responsabil față de natură. Acest eveniment a fost un prilej bun pentru a reaminti locuitorilor importanța unui mediu înconjurător sănătos, a unui consum responsabil de energiei și a importanței reciclării.

În cadrul evenimentului au avut loc activități precum Povestea „Comoara pământului”; Muzică tematică interpretată de Adriana Susnovici; Voluntari care au oferit îmbrățișări gratuite; Discuții despre cum putem face mediul înconjurător mai bun.

„Este o premieră pentru Rădăuți și ne bucurăm că locuitorii au răspuns invitației noastre. Ora pământului este în fiecare zi și sperăm ca acțiuni de acest gen să continuie și gradul de conștientizare asupra importanței mediului înconjurător să crească de la an la an”, au declarat Alin Tudosă, președinte al Asociației BAFi și Luca Ciubotaru, fondator al Grupului Civic „Rădăuțiul Implicat”.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments