full screen background image

Atac la Londra: Poliția britanică a instalat noi bariere în jurul castelului Windsor

Poliția britanică a instalat marți noi bariere în jurul castelului Windsor al reginei Elisabeta a II-a, la aproape o săptămână după ce un atacator a ucis patru oameni în apropierea Parlamentului, în centrul Londrei, informează Reuters.

Aceste măsuri au fost decise în urma unei revizuiri a situației de securitate la cel mai vechi și mai mare castel nelocuit din lume, situat la circa 32 de kilometri vest de capitală, a precizat poliția.

Peste 1,3 milioane de turiști vizitează Castelul Windsor în fiecare an, iar potrivit poliției noile bariere reprezintă o măsură suplimentară de protecție față de restricțiile de circulație uzuale.

“Nu există informații care să indice o amenințare specifică referitor la castel, dar recentele evenimente de la Westminster arată clar necesitatea introducerii de noi măsuri de securitate”, a subliniat Dave Hardcastle, responsabil al poliției locale din Thames Valley.

Poliția consideră că este “adecvat și necesar să fie luate măsuri suplimentare de securitate pentru a proteja și susține publicul și Schimbarea gărzii”, a menționat acesta, referindu-se la ceremonia de schimbare a gărzii care are loc cu regularitate la Windsor și este unul din momentele cele mai așteptate de turiști.

AGERPRES

comments

comments