full screen background image

Popularitatea lui Trump scade la 37%

Cota de aprobare a președintelui american Donald Trump a scăzut la 37%, relevă un sondaj Gallup citat luni de DPA.

În același timp, proporția celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.

Comparativ, la începutul președinției lui Donald Trump — mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie — nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1500 de adulți, cu o marjă de eroare de 3%.

Trump nu s-a bucurat de altfel de o prea mare popularitate nici înainte să devină președinte: cu câteva zile înainte să fie învestit în funcție, cota sa de aprobare era de 40%, aproape jumătate din cea a predecesorului său Barack Obama, care se bucura de sprijinul de 78% dintre americani înainte de învestirea sa pentru primul mandat la Casa Albă, la începutul lui 2009.

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept “știri false” într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

Tot în februarie, el a evocat în cadrul unei conferințe de presă un sondaj realizat de compania Rasmussen Reports potrivit căruia cota sa de aprobare ar fi fost de 55%, într-un moment în care sondajele realizate de Gallup și Pew Research indicau 40% și respectiv 39%. Într-un sondaj făcut public vineri, Rasmussen a stabilit aceeași cotă la 48%, menționează DPA.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar