full screen background image

Grindeanu: Vreau să demonstrez că Guvernul este preocupat de românii din afară

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că vrea să demonstreze că actualul Guvern este preocupat de situația românilor din afară nu doar în campaniile electorale, ci zi de zi.

“Avem milioane de români care muncesc din greu pe pământ italian, spaniol, englez sau francez. Sunt români cinstiți, care-și plătesc taxele și impozitele în țările în care muncesc și care ajută economiile acestor state și care, în același timp, prin miliardele de euro pe care le trimit familiilor din țară, aduc o contribuție importantă la dezvoltarea României. Așadar, nu avem niciun motiv să lăsăm capul plecat. Din contră, trebuie să luăm atitudine fermă atunci când conaționali de-ai noștri sunt umiliți sau abuzați. Este adevărat însă că mulți dintre românii din afara granițelor au simțit de multe ori că statul român fie îi ascultă prea puțin, fie nu-i ajută deloc. Îmi doresc ca aceste lucruri să se schimbe și să demonstrez că actualul Guvern este preocupat de situația românilor din afară nu doar în campaniile electorale, ci zi de zi”, a declarat Grindeanu, la un eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Potrivit premierului, dincolo de programele guvernamentale, este important ca românii să fie uniți și solidari.

“Am auzit de multe ori conaționali de-ai mei spunând că, atunci când sunt peste hotare și aud vorbindu-se românește prin preajmă, preferă să tacă sau să vorbească în șoaptă ca să nu fie recunoscuți. Vă asigur că aceasta este o atitudine greșită și că nu avem niciun motiv să stăm cu capul plecat sau să ne fie rușine”, a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a vorbit și despre măsurile necesare pentru ajutarea românilor din străinătate.

“Eliminarea taxelor consulare și de cetățenie prin legea celor 102 taxe a fost un prim pas. Înființarea de noi consulate acolo unde există comunități importante de români este o altă soluție, pe care o avem în vedere pentru facilitarea accesului cetățenilor români la diverse servicii. Dar, cel mai mult îmi doresc să avem succes și să reușim să implementăm măsuri care să conducă la creșterea economiei, pentru că atunci, cu siguranță, mulți dintre românii care trăiesc astăzi în afara granițelor vor dori să se întoarcă acasă, pentru că vor avea toate condițiile pentru a duce o viață decentă aici, alături de prieteni și de familie”, a susținut Sorin Grindeanu.

Premierul Grindeanu a participat, luni, la evenimentul “Program de tabere ARC 2017 pentru românii de pretutindeni”, organizat de către Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

AGERPRE

comments

comments




Leave a Reply

avatar