full screen background image

Despre alimentele sănătoase, cu Alin Opincaru, de la Bistro Lovegan!

Auzim tot mai des că mâncarea raw vegan este sinonimul sănătăţii veşnice! Ideea din spatele alimentaţiei raw vegane este să adăugăm în dieta zilnică, chiar şi lângă mâncarea gătită, cantităţi mari de hrană vie, de origine vegetală, căreia nimeni nu-i poate discredita calităţile nutriţionale concentrate.

Poţi fi şi 100% raw atunci când corpul este pregătit să ia o asemenea decizie fără întoarcere şi după o perioadă de intermediere de câţiva ani buni, în care se combină mâncarea gătită vegană cu cea raw.

Denumirea raw vegan sau raw food înseamnă alimentaţia vegană fără foc (vegană = fără ingredient de origine animală, ci doar vegetală), în care alimenele de bază sunt: legumele, într-o varietate cât mai largă, dar în special leguminoasele pline de clorofilă; germenii şi vlăstarii, surse majore de proteine complexe, uşor de asimilat şi de digerat atât vara, cât şi pe timp friguros; seminţele şi nucile sunt, de asemenea, surse de proteine şi acizi graşi esenţiali; fructele naturale în proporţie destul de mică, dar şi din cele uscate în mod natural, fără coloranţi sau zahăr; superalimentele, cum ar fi algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, şi până la prafuri vegetale deshidratate, bogate în nutrienţi complecşi.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variaţii şi combinaţii corecte din punct de vedere nutriţional, deosebite şi pe gusturile gurmanzilor. Când spun raw (crud), nu mă refer doar la morcovi şi salate goale. Alimentaţia raw cuprinde foarte multe reţete pentru gurmanzi, la care mulţi nici nu au visat.

Totuși, de ce alegem uneori mâncarea fast food, deși nici măcar nu intenționăm să o cumpărăm? Care sunt motivele psihologice din spatele alegerilor alimentare pe care le facem? În primul rând, multe dintre alimentele consumate astăzi sunt, de fapt, substanțe care pot da dependență.

Alin Opincaru, din partea Bistro Lovegan, a fost, în prag de weekend, alături de matinalii Viva FM pentru a vorbi despre alimentele care pot fi și sănătoase!

Ascultați întreg dialogul din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”, mai jos!

comments

comments




Leave a Reply

avatar