full screen background image

Comisarul Corina Crețu va fi prezentă, miercuri, în România pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, se va afla în România de miercuri până vineri pentru a vorbi cu autoritățile române și societatea civilă despre Cartea Albă privind viitorul Europei.

Totodată, Corina Crețu va discuta cu reprezentanții Guvernului situația utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.

În prima parte a vizitei sale, are programată o întâlnire cu Comisiile reunite de afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților pentru a discuta cele cinci scenarii privind viitorul Europei. Același subiect va fi dezbătut și cu studenții de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în suita de evenimente “Dialog cu Cetățenii”, organizată de Comisia Europeană.

“Vin în România într-un moment crucial pentru Europa, când se discută cele cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state membre. Este o oportunitate unică pentru România să participe la această decizie istorică. Prin prezența mea la București doresc să lansez, în numele Comisiei Europene, o largă dezbatere națională care să contureze opțiunea românilor pentru viitorul Europei”, a declarat Corina Crețu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Joi, comisarul european se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu, cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și cu Rovana Plumb — ministrul-delegat pentru fonduri europene, cu Florian Bodog — ministrul Sănătății, Mihai Tudose — ministrul Economiei. Tot joi, Corina Crețu se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

“Cu această ocazie, îmi doresc ca împreună cu autoritățile responsabile din România să identificăm modalitățile cele mai bune de a coopera, astfel încât țara noastră să încheie cu rezultate cât mai bune perioada financiară 2007-2013 și să recupereze cât mai repede întârzierile înregistrate în noua perioadă financiară (2014-2020). La nivelul Comisiei Europene, împreună cu serviciile Direcției Generale pentru Politică Regională (DG REGIO), suntem gata să oferim tot sprijinul necesar unui progres rapid în domeniile prioritare în acest moment: desemnarea autorităților de management și control, îndeplinirea condiționalităților ex-ante rămase restante, accelerarea implementării și deblocarea tuturor proiectelor, debirocratizarea și simplificarea procedurilor la nivel național și, nu în ultimul rând, consolidarea capacității administrative la nivel regional și local”, a mai spus comisarul european Corina Crețu înaintea vizitei.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar